Friss hírek

A versenybírót szidta, bajba kerülhet az F1-es csapatfőnök

Vizsgálat várhat a Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steinerre azok után, hogy a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon élesen bírálta a szocsi stewardokat.

Az amerikai istálló versenyzője, Kevin Magnussen 5 másodperces időbüntetést kapott a vasárnapi futamon, amiért szélesen fordult a 2-es kanyarban, miközben Sergio Perezzel csatázott. A dán versenyző úgy tért vissza a pályára, hogy nem balról kerülte meg a kihelyezett bójákat.

Magnussen emiatt a 8. helyről a 9. pozícióba csúszott vissza, a történtek után pedig „baromságnak” nevezte a döntést, elmondása szerint ugyanis lehetetlen volt számára balról megkerülni a kihelyezett akadályokat.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner sem volt lenyűgözve a bírák döntésétől: a Magnussennek küldött rádióüzenetében azt mondta, „ha nem lenne az a hülye, idióta versenybíró, nyolcadikak lennénk”.

Steiner nem beszélt a történtekről Michael Masi versenyigazgatóval, sem pedig a stewardokkal, a Haas csapatmenedzsere, Peter Crolla viszont igen.

Nem ez volt az első eset, hogy Steiner nyíltan kritizálta az FIA hivatalnokait, és úgy tudni, az FIA foglalkozik is az üggyel.

Ha a szövetség úgy találja, a csapatfőnök Oroszországban átlépte a határokat, Japánban vélhetően elbeszélgetnek vele. Ha viszont súlyosabb vétségként értékelik a történteket, akár hivatalos eljárást is indíthatnak ellene.

Michael Masi versenyigazgató nem kívánta kommentálni Steiner kirohanását.

„Hallottam a megnyilvánulásokról, de még nem hallgattam meg azokat egészen konkrétan, szóval nem fogom véleményezni őket” – mondta.

„Alapvetően mindannyian azért vagyunk itt, hogy végezzük a munkánkat, legyen szó hivatalnokról, csapatról, bárkiről. Kell egyfajta kölcsönös tisztelet. Még nem hallottam a megnyilvánulásait, szóval addig nem is szívesen kommentálnám őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!