Friss hírek

A versenyzők szerint sokkoló volt látni Schumacher monacói balesetét

Az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly elárulta, sokkoló volt látni Mick Schumacher balesetét a múlt vasárnapi Monacói Nagydíjon, Fernando Alonso pedig azt reméli, a Forma-1 tanul valamit a történtekből.

A német versenyző a monte-carlói pálya utolsó szektorában, az uszodánál ütközött nagy sebességgel a falnak, a becsapódás mértékét pedig jól mutatja, hogy versenyautójának hátulja a váltóval együtt leszakadt a kasztniról. Schumacher szerencsére nem sérült meg a balesetben – a rádión gyorsan jelezte is, rendben van, a futamot pedig a törmelékek, illetve a pálya helyreállítása miatt piros zászlóval megszakították.

„Amikor láttam, hogy a váltó teljesen kint van, az elég sokkoló volt” – mondta az AlphaTauri versenyzője, Pierre Gasly a történtekkel kapcsolatban. „Beletelt egy kis időbe, mire meglengették a piros zászlókat, de ez volt a helyes döntés. Egy kicsit meglepett, hogy kezdetben VSC volt, nem pedig azonnal biztonsági autó.”

Hirdetés
 

Az Alpine versenyzője, Fernando Alonso azt reméli, az F1 tanul a Monacóban történtekből, szerinte ugyanis komoly jelentősége van a balesetek során annak, hogy jelentősen megemelkedett a versenyautók súlya az idei évre.

„Nem gondolom, hogy az autóval kapcsolatos a probléma, egyszerűen csak arról van szó, hogy milyen keményen ütközöl. Ezek az autók nagyon nehezek, több mint 800 kg-osak, szóval a tehetetlenség mértéke sokkal magasabb, amikor a falnak ütközöl, mint korábban. Feltehetőleg ma is tanultunk valamit” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

A Schumacherrel baráti viszonyt ápoló Sebastian Vettel elárulta, „örült, hogy hallotta a rádión, hogy honfitársa jól van, még mielőtt odaért a baleset helyszínére”.

„Annyira könnyen rosszra fordulnak a dolgok. Nem tudom pontosan, mi történt vele, nem láttam még. A lényeg, hogy rendben van” – mondta rögtön a futam után. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!