A versenyzőknek nem tetszett az F1-es show a miami verseny előtt - F1VILÁG.HU

A versenyzőknek nem tetszett az F1-es show a miami verseny előtt

Nem minden versenyzőnek tetszett az a show, ami a Forma-1-es Miami Nagydíjat megelőzően rendeztek a szervezők az ő főszereplésükkel.

Az Egyesült Államokban idén három F1-es versenyt is rendeznek, hiszen Miami után később Austinban és Las Vegasba is ellátogat majd a mezőny. A száguldó cirkusz egyértelműen próbál teret hódítani Amerikában, és igyekszik elnyerni a rajongók kegyeit, akik kétségkívül hozzá vannak szokva ahhoz, hogy fergeteges show-val kápráztatják el őket a különféle sportrendezvényeken.

A vasárnapi Miami Nagydíj rajtja előtt nem sokkal a versenyzőket egyesével szólították a rajtrácsra, miközben az amerikai rapper, LL Cool J mutatta be őket a közönségnek. Mindeközben a Willi.i.am egy zenekart vezényelt, mely az általa, illetve Lil Wayne által készült új, a Forma-1 inspirálta zeneművet adott elő.

 

Az új formátum keretében a versenyzőket a tervezett rajt előtt 23 perccel szólították a rajtrácsra, miközben Bakuban, a tradicionálisan megtartott ceremónia keretében 16 perccel a start előtt kellett megjelenniük. Az újítás nem mindenki tetszését nyerte el: a Mercedes versenyzője, George Russell szerint a show „zavaró volt”.

„Gondolom, Amerikában így csinálják a dolgokat a sportban. Ami engem illet, annyira nem tetszett. Én azért vagyok itt, hogy versenyezzek, nem pedig a show miatt. Azért vagyok itt, hogy vezessek és győzzek” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Zavaró volt, mivel fél óráig ott álltunk a rajtrácson, teljes versenyzői öltözékben, a napon. Nem hiszem, hogy van még egy olyan sportág a világon, ahol 30 perccel korábban ki kell menni, kiállítanak a napra, és minden kamera rád szegeződik egy kis show miatt.”

„Tudom értékelni ezt a szórakoztatóipar világában. De ahogy mondtam, mi csak a legjobbat akarjuk a sportnak. Nyitottak vagyunk a változtatásokra. De szerintem nem szeretnénk ilyet látni minden hétvégén. Amit minden egyes versenyen imádok, az a nemzeti himnusz. Feltüzeli az embert, és egyfajta tisztelet is az adott ország előtt, melyben versenyzünk. De vegyesek az érzéseim az extra show kapcsán.”

A McLaren versenyzője, Lando Norris azt mondja, a teljes mezőny ellenezte az ötletet, és szerinte határt kell szabni annak, hogy a versenyzők mennyit áldoznak idejükből a televíziós kötelezettségeknek.

„Egyikünknek sem tetszett, de elvégre nem is miattunk van. Rengeteg mindent csinálunk. Talán ez az egyetlen sportág, ahol ennyire közel vagyunk a rajongókhoz” – fogalmazott a fiatal versenyző. „Versenyzőként mi minden, amit szeretnénk, hogy leüljünk, és arra fókuszáljunk, amire kell, és ne csináljunk olyan sok TV-s feladatot, mely ilyeneket.”

„De végső soron ez egy üzlet. Viszont egyik versenyzőnek sem tetszik, hogy egyre több ilyen dolgot tesznek hozzá. Azt mondtuk, ’nem csinálhatjátok, hogy hozzáadtuk dolgokat, és egyre többet kértek tőlünk’. Van egy határa annak, hogy mennyit kellene vállalnunk. Azért vagyunk itt, hogy tegyük a dolgunkat, nem pedig azért, hogy egész nap a kamerák előtt álljunk.”

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc kevésbé volt kritikus, szerinte az időzítésen lehetne finomítani, Fernando Alonso viszont úgy látja, nem kellene másképp kezelni az amerikai versenyeket.

„Mindenki álláspontját megértem, de nem vagyok oda az efféle dolgokért közvetlenül a verseny előtt” – magyarázta a spanyol. „Ha ezt kell csinálnunk, akkor egyéb dolgokról kellene lemondani, mint például a parádé, vagy ilyesmi. Mert tényleg a mérnökökkel való felkészülés, és a stratégiai meetingünk közepén van.”

„Ha pedig csináljuk, mindenhol csinálnunk kell, mert nem gondolom, hogy a miami rajongók jobbak az olasz rajongóknál Imolában, vagy épp Spanyolországban, Mexikóban, vagy Japánban. Mindenkire ugyanaz kell, hogy vonatkozzon, ugyanaz a show kell a versenyek előtt.”

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mindeközben dicsérte a Liberty Mediát, amiért próbálja látványosabbá tenni a versenyhétvégéket.

„Szerintem nagyszerű volt. Imádom a napot!” – mondta. „Szerintem király, hogy a sport folyamatosan fejlődik, és nem ugyanazokat a dolgokat csinálja, amiket a múltban. Kipróbálnak új dolgokat, igyekeznek javítani a show-n, én pedig teljes mértékben támogatom őket.”

„Úgy nőttem fel, hogy LL Cool J számait hallgattam, most pedig itt volt. Király volt. Aztán az ember felnézett, és láttam Will.i.am.-et, aki egy hihetetlen előadó. Itt volt Serena és Venus [Williams] is. Szerintem király volt, nem volt vele semmi problémám.”

Arra a kérdésre, hogy a ceremónia megzavarta-e a felkészülését, a brit így felelt: „Fókuszáltam, már múlt vasárnap óta a zónában voltam.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!