A világbajnok szerint egy őrült verseny győzelmet hozhat idén a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

A világbajnok szerint egy őrült verseny győzelmet hozhat idén a Mercedesnek

Hat verseny van még hátra a 2022-es Forma-1-es idényből, a Mercedesnek viszont eddig még nem sikerült futamot nyernie. Vajon fordul a kocka? Damon Hill szerint igen!

A német istálló a sorozatban megnyert világbajnoki címek után idén nehéz helyzetben találta magát, az új technikai szabályok szerint megépült W13-as kódjelű versenyautója ugyanis nemigen tudja felvenni a versenyt a Red Bull és a Ferrari betontorpedóival. Mostanra persze valamelyest javult a helyzet, az ezüstnyilak rendre ott vannak dobogóközelben, a csapatnál pedig hisznek abban, hogy futamot is nyernek még idén.

Damon Hill szintén így látja: szerinte a bajnoki hajrá tartogathat olyan őrült versenyeket, melyek lehetőséget kínálhatnak a Mercedesnek.

„Még mindig azt a kérdést tesszük fel: képes lesz versenyt nyerni a Mercedes? Valami történni fog, mindig van egy őrült futamunk valahol. A szezon végéig lesz még egy őrült verseny, ahol a Mercedes megkaparinthatja a győzelmet” – mondta az 1996-os év legjobbja. „Ez megfoszthatja Maxot attól, hogy megnyerje az összes versenyt az idény végéig. De majd meglátjuk. Lesz eső, az egyik futam esős lesz, Suzukában lesz eső!”

Hill szerint az is a Mercedes győzelmi esélyeit növelheti, ha a Red Bull úgy dönt, leáll idei autójának fejlesztésével: „Ha a Red Bull nem fog már fejleszteni az idei autón, a Ferrari és a Mercedes ott lesz a nyakukon, mire megérkeznek Abu Dhabiba.”

A Sky Sports F1 szakértőjeként tevékenykedő Hill említést tett Max Verstappenről is, aki jelenleg 116 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt. A brit szerint a címvédőnek nem kell már kockáztatnia.

„Nem kockáztat. Mert nincs már szüksége rá. Mindent kézben tart, nem igaz? Higgadt, és briliáns módon vezet, csúcsformában. Zandvoortban láthattuk, hogy az autóját teljesen a pálya szélére helyezte a gyors jobbos bejáratánál, a pálya hátsó részének tetején, ahol ott van az emelkedő. Hihetetlen volt látni, ahogy a kanyar csúcspontján tartja a szemét, miközben pontosan tudja, hol van az autó széle bal oldalon, és egy kereket sem tette le a homokra – mert Zandvoortban, minden van, csak nem fű – az egyszerűen homok!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!