A Virgin tiszta üzemanyagát népszerűsítené az F1-ben

Ahogy arra számítani is lehetett, a Brawn GP szombat reggel, egy rögtönzött sajtókonferencia keretén belül jelentette be, hogy szponzori szerzősét kötött a korábban még a Honda Racing felvásárlásával is kapcsolatba került Virginnel.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Brawn GP szombat reggel, egy rögtönzött sajtókonferencia keretén belül jelentette be, hogy szponzori szerzősét kötött a korábban még a Honda Racing felvásárlásával is kapcsolatba került Virginnel.

Bár jelentős összeggel támogatja a gárdát, a Virgin egyelőre nem főszponzorként lesz jelen, így a Brawn GP hivatalos neve sem változik meg, legalábbis az első futamokon.

A csapat vezetője, Ross Brawn, és a Virgin Group elnöke, Sir Richard Branson egy közös sajtótájékoztató keretén belül tett bejelentést szombaton Melbourne-ben.

Branson, akit korábban szóba hoztak a Honda Racing esetleges felvásárlásával, már abban az időben elmondta, csak akkor kíván beszállni az F1-be, ha drasztikusan csökkennek a költségek, és a sport elkezd nyitni a “tiszta” üzemanyagok felé.

“Néhány héttel ezelőtt azt mondtam, hogy két előfeltétele van annak, hogy nyissunk a Forma-1 felé. Az egyik az volt, hogy a költségeknek le kell menniük. Egyszerűen túl drága volt a sport ahhoz, hogy új belépők érkezzenek, a másik pedig az volt, hogy a Forma-1-nek igenis nyitnia kell a tiszta üzemanyagok felé” – mondta a Virgin vezére a mai sajtótájékoztatón.

“Mint ahogy azt bizonyára mindenki tudja, Bernie Ecclestone bejelentette, az új belépők sokkal kevesebb pénzért tudnak eredményesen szerepelni a Forma-1-ben, és ez több céget arra ösztönözhet, hogy beszálljon a sportba, és még érdekesebbé tegye azt.”

Branson azt is elárulta, hogy a Virgin rengeteg pénzt injektál egy Gevo nevezetű cégbe, amely már elő is állt egy olyan üzemanyaggal, aminek jóval kevesebb a káros-anyag kibocsátása, mint a jelenlegi termékeknek.

“Elég sok pénzt fektetünk egy Gevo nevezetű vállalatba. Az összes profitot, amit a környezetszennyező iparágaink termelnek, visszaforgatjuk, hogy előrukkolhassunk egy tiszta üzemanyaggal” – magyarázta.

“A Gevo egyik feladata az volt, hogy kidolgozzon egy üzemanyagot az F1 számára, talán Virgin Fuel néven, ami tiszta, nincs karbon kibocsátása, és azonos teljesítményre képes, mint a jelenleg piszkos üzemanyagok.”

Branson hozzátette, nagy álma válna valóra, ha a csapatok áttérnének az cége anyagi támogatásával kifejlesztett környezetbarát üzemanyag használatára, ám ehhez biztosan lesz egy-két szavuk a jelenleg a sportban lévő olajipari nagyhatalmaknak.

“Boldog vagyok, hogy bejelenthetem, elkészült az f1-es üzemanyag, és a következő hónapokban elkezdünk tárgyalni erről a Forma-1-ben résztvevőkkel, az autógyártókkal, és majd meglátjuk, be tudjuk-e vezetni azt, mellyel egy kismértékben szennyező sport teljesen tiszta sporttá válhatna” – tette hozzá az üzletember.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS