A Virgint csak bizonyos feltételekkel érdekli az F1

Richard Branson bevallotta, csak abban az esetben kíván beszállni a Virgin márkával a Forma-1-be, ha a sport olcsóbb és zöldebb lesz a közeljövőben.

Richard Branson bevallotta, csak abban az esetben kíván beszállni a Virgin márkával a Forma-1-be, ha a sport olcsóbb és zöldebb lesz a közeljövőben.

A héten felreppent a hír, miszerint a brit üzletember az utolsó pillanatban ajánlatott tett a Hondának forma-1-es csapatáért, ám azt egyelőre nem tudni, milyen stádiumban vannak, illetve milyen ütemben haladnak a tárgyalások a japánokkal.

Bár Branson konkréten nem erősítette meg a híreket, szombat reggel több brit médiának is nyilatkozott az ügyről, és elmondta, a Forma-1-nek helyre kell hoznia hibáit, és sokat kell még változnia ahhoz, hogy komolyan érdekelje a dolog.

“Ha tárgyalásban is lennék, akkor sem mondhatnék semmit, mert lehetnének olyan kitételek a szerződésben, melyek megtiltanák azt, hogy beszéljek erről” – mondta titokzatosan a Virgin vezére a BBC Radio 5 Live-nak. “Úgy gondolom, hogy vannak olyan hibák, amiket ki kell javítani, mielőtt beszállnánk a Forma-1-be.”

“Egy forma-1-es csapat futtatásának ára csillagászati, és biztos vagyok abban, hogy Bernie Ecclestone is tudja, hogy ezen változtatni kell. Továbbá meggyőződésem, hogy a Forma-1-nek még jobban ki kellene vennie a részét a környezetbarát technológiák fejlesztésében, támogatnia kellene a környezetbarát üzemanyagok használatát.”

Az autosport.com úgy tudja, a Honda vezetése a hétvégén dönt arról Japánban, hogy mit kezdjen forma-1-es csapatával, és az autógyártó szóvivője a héten azt is elhintette, még a gárda feloszlatását sem vetették el, feltéve ha nem találnak tőkeerős vevőt.

Egy másik – végső – lehetőség az, hogy a menedzsment tagjai, Nick Fry és Ross Brawn vásárolnák fel a csapatot, és a televíziós jogok után kapott pénzből, illetve Bruno Senna személyes szponzorai segítségével finanszíroznák az idei indulást.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS