Friss hírek

A Virgint csak bizonyos feltételekkel érdekli az F1

Richard Branson bevallotta, csak abban az esetben kíván beszállni a Virgin márkával a Forma-1-be, ha a sport olcsóbb és zöldebb lesz a közeljövőben.

Richard Branson bevallotta, csak abban az esetben kíván beszállni a Virgin márkával a Forma-1-be, ha a sport olcsóbb és zöldebb lesz a közeljövőben.

A héten felreppent a hír, miszerint a brit üzletember az utolsó pillanatban ajánlatott tett a Hondának forma-1-es csapatáért, ám azt egyelőre nem tudni, milyen stádiumban vannak, illetve milyen ütemben haladnak a tárgyalások a japánokkal.

Bár Branson konkréten nem erősítette meg a híreket, szombat reggel több brit médiának is nyilatkozott az ügyről, és elmondta, a Forma-1-nek helyre kell hoznia hibáit, és sokat kell még változnia ahhoz, hogy komolyan érdekelje a dolog.

Hirdetés
 

“Ha tárgyalásban is lennék, akkor sem mondhatnék semmit, mert lehetnének olyan kitételek a szerződésben, melyek megtiltanák azt, hogy beszéljek erről” – mondta titokzatosan a Virgin vezére a BBC Radio 5 Live-nak. “Úgy gondolom, hogy vannak olyan hibák, amiket ki kell javítani, mielőtt beszállnánk a Forma-1-be.”

“Egy forma-1-es csapat futtatásának ára csillagászati, és biztos vagyok abban, hogy Bernie Ecclestone is tudja, hogy ezen változtatni kell. Továbbá meggyőződésem, hogy a Forma-1-nek még jobban ki kellene vennie a részét a környezetbarát technológiák fejlesztésében, támogatnia kellene a környezetbarát üzemanyagok használatát.”

Az autosport.com úgy tudja, a Honda vezetése a hétvégén dönt arról Japánban, hogy mit kezdjen forma-1-es csapatával, és az autógyártó szóvivője a héten azt is elhintette, még a gárda feloszlatását sem vetették el, feltéve ha nem találnak tőkeerős vevőt.

Egy másik – végső – lehetőség az, hogy a menedzsment tagjai, Nick Fry és Ross Brawn vásárolnák fel a csapatot, és a televíziós jogok után kapott pénzből, illetve Bruno Senna személyes szponzorai segítségével finanszíroznák az idei indulást.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Virgint csak bizonyos feltételekkel érdekli az F1
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben
Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!