A volt F1-es versenyző szerint Gaslynak szakítania kellene a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

A volt F1-es versenyző szerint Gaslynak szakítania kellene a Red Bull-lal

A korábbi Forma-1-es versenyző, Johnny Herbert szerint Pierre Gaslynak nincs más választása, el kell hagynia a Red Bull családját, hogy eredményes pályafutása lehessen a száguldó cirkuszban.
Pierre Gasly, AlphaTauri, Sky Sport F1, Sky Sports F1

A francia versenyzője még az elmúlt hónapokban is abban bízott, kap egy második esélyt a Red Bull nagycsapatától, az energiaital-gyárosok azonban a Monacói Nagydíj után bejelentették, a következő két szezonban még biztosan Sergio Perez lesz a világbajnok Max Verstappen csapattársa.

Gaslyt 2023 végéig köti szerződés a Red Bullhoz, egyelőre pedig nagy kérdés, hogy milyen irányt vesz pályafutása. A pletykák szerint nem kizárt, hogy a McLarenhez kerülhet, ahol Daniel Ricciardo teljesítményével nincsenek megelégedve, Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója viszont azt mondja, Gaslynak nem igazán van értelemes opciója az AlphaTauri mellett.

Johnny Herbert, korábbi F1-es versenyző viszont úgy látja, a fiatal pilótának mindenképpen el kellene szakadnia a Red Bulltól.

„Szerintem azt kellene csinálnia, amit Daniel [Ricciardo] is csinált, és szakítani. De a helyzet jelenleg az, hogy a választási lehetőségek csökkentek” – mondta a brit. „A lényeg, hogy meg kell próbálnia helyzetbe hozni magát, hogy amikor lehetőség kínálkozik, meglegyen a szabadság, és az AlphaTauri, vagy a Red Bull – nevezzük bárhogy –, azt mondja, ’Megengedjük, hogy távozz’.”

„Szerintem ez nagyon fontos számára versenyzőként, mert nem szorulhatsz be egy csapatba, az AlphaTauriba, és nem akarsz ugyanolyan autóval versenyezni pályafutásod végéig.”

Herbert szerint Gaslynak fel kellene kínálnia szolgálatait az Aston Martinnak is, ahol Sebastian Vettel jövője bizonytalan még.

„Szerintem egyenesen oda kellene már most mennie, és azt mondani, ’igen, készen állok, hajlandó vagyok idejönni’. Úgy gondolom, a versenyzőknek olykor durva döntéseket kell meghozniuk. De a pályafutása szempontjából ez lenne a megfelelő. Nem szeretném, hogy a Red Bull megakadályozza abban, hogy egy másik csapatnál tündököljön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!