Friss hírek

A Williams a versenybírók bakui döntései ellen tiltakozik

Fotó: Williams

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azeri versenybíráinak több döntése ellen is formális tiltakozást nyújtott be a Williams csapata.

A brit istálló azt szeretné, ha a sportot irányító testület felülvizsgálni azt, ahogy Fernando Alonso sérült autójával visszaevickélt a bokszba az első körben elszenvedett balesetét követően.

A Williamsnél emellett a versenyzőjük Szergej Szirotkin, Fernando Alonso, valamint Nico Hülkenberg közti baleset felülvizsgálatát is kérte: mint ismert, Szirotkin 3 rajthelyes büntetést kapott baleset okozásáért, melyet a hétvégi Spanyol Nagydíjon kell letöltenie.

A patinás istálló továbbá Esteban Ocon és Kimi Räikkönen, valamint Kevin Magnussen és Pierre Gasly incidensének újbóli áttekintését is kérte a szövetségtől.

A fellebbezési meghallgatást kedden, 10 órától tartják Londonban, a csapat képviselői pedig telefonos kapcsolatban lesznek majd a döntéshozókkal. Az esetlegesen rendelkezésre álló új bizonyítékokat felülvizsgálják, ha pedig szükséges, van lehetőség a döntések felülvizsgálatára és megváltoztatására.

A Williams versenyzője, Lance Stroll a 8. helyen fejezte be az Azeri Nagydíjat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek