A Williams bizonyította, képes autót fejleszteni

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke szerint csapata bizonyította, hogy igenis képes lépést tartani a Forma-1 nagycsapataival.


Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke szerint csapata bizonyította, hogy igenis képes lépést tartani a Forma-1 nagycsapataival.

Bár a grove-i istálló jelentősen kevesebb pénzből gazdálkodik, mint a gyári csapatok, tavaly harmadikként zárta az F1-es bajnokságot – az évad végén pedig a Mercedes legfőbb kihívója lett.

A Williams elé ugyan idén befurakodott a Ferrari, a Red Bullt azonban magabiztosan veri a kis angol istálló, ráadásul a Spanyolországban az új fejlesztések is a várakozások szerint működtek.

„Az elmúlt 18 hónapban egy olyan mítosz terjengett az F1-es paddockban, miszerint a Williams nem tudja fejleszteni az autóját” – mondta Rob Smedley.

„De azt hiszem, újra sikerült bizonyítanunk, hogy a fejlesztéseink jók. Ráadásul bőven érkeznek még újítások, néhány már a következő, monacói hétvégén.”

„Folyamatosan jönnek a fejlesztések, néhány ezek közül meglehetősen jelentős, szóval okunk van az optimizmusra.”

Amikor Smedley 18 hónappal ezelőtt a Ferraritól érkezvén csatlakozott a Williamshez, azt a feladatot kapta, hogy erősítse a csapat szerkezetét, és nagyobb összhangot teremtsen a pályán, valamint a gyárban dolgozó szakemberek között.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat működik. Sokkal kényelmesebben érzem magam, mióta csatlakoztam a csapathoz. Egy nagyon kompetens csapatot sikerült összeállítanunk, mely kiválóan operál, és csak jobb lesz.”

„Ez egy fiatal szakemberekből álló csoport, de nagyon tapasztaltak abban, hogyan is kell együtt dolgozni. Ha megnézzük a Red Bullt, ők is hosszú ideje ugyanazokkal az emberekkel dolgoznak. Rengeteg potenciált látok a csapatban, szóval nagyon elégedett vagyok.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!