Friss hírek

A Williams biztos Bottas maradásában

100 százalékig elkötelezett a Williams Forma-1-es csapata iránt a grove-i istálló ifjú csillaga, Valtteri Bottas – legalábbis Claire Williams helyettes csapatfőnök szerint, aki bízik abban, még sok-sok évig megtarthatják az ifjú finnt.


100 százalékig elkötelezett a Williams Forma-1-es csapata iránt a grove-i istálló ifjú csillaga, Valtteri Bottas – legalábbis Claire Williams helyettes csapatfőnök szerint, aki bízik abban, még sok-sok évig megtarthatják az ifjú finnt.

Bottas remekelt az elmúlt idény során, összesen hatszor állt dobogón, és végül negyedikként zárta a bajnokságot.

Hirdetés
 

Az ifjú versenyző szerződése az idei év végén lejár a Williamsnél, a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff pedig a napokban úgy nyilatkozott, amennyiben Lewis Hamilton valamilyen okból kifolyólag mégsem marad 2016-ra, nyilvánvalóan megkörnyékezik majd Bottast.

A Williamsnél viszont úgy vélik, a tehetséges versenyzőnek semmi oka arra, hogy más lehetőségek után nézzen.

„Meggyőződésem, hogy sokan figyelemmel kísérik Valtteri szereplését, miért is ne tennék? Ő az egyik feltörekvő csillag a jelenlegi mezőnyben” – mondta Claire Williams, a gárda névadó tulajdonosának, Sir Frank Williamsnek a lánya, aki jelenleg ellátja a csapatfőnöki teendőket az istállónál.

„Valtteri viszont a Williamsnél kezdte pályafutását, és amikor az ember beszélget vele, tudja, hogy teljes mértékben elkötelezett a Williams iránt. És mi is vele képzeljük el a jövőt, szeretnénk együtt eredményesek lenni.”

„Számomra fontos a lojalitás, és úgy gondolom, Valtteri is hasonlóképp érez. Természetesen a Ferrari neve például vonzó lehet, de jól beilleszkedett itt, és szerintem egy olyasvalaki számára, mint ő, ez nagyon fontos.”

„És miért is akarna távozni, ha versenyképes autója van és ismeri azokat a terveket, melyek kidolgoztunk a jövőbeli sikerek elérése érdekében? Nem arról van szó, hogy ötödikek vagy hatodikak vagyunk a bajnokságban. Miért is menne más csapathoz, ha képesek vagyunk olyan autót biztosítani számára, mellyel nyerhet is? Miért menne máshova?”

Claire Williams mindazonáltal leszögezte, ha valamilyen okból kifolyólag Bottas távozni akar, nem állnak az útjába.

„Soha nem tudhatjuk, mit tartogat a jövő. Ha Valtterinek hirtelen nem lesz szerencséje a Williamsnél, mert nem adtuk meg neki mindazt, amit ígértünk, akkor nem állnánk az útjába.”

„A Forma-1-ben soha nem lehet tudni, hogy alakulnak a dolgok, de jelenleg Valtterinek szerződése van és mindkét fél elkötelezett a közös munka iránt.”

„Nagyon szerencsések vagyunk a jelenlegi versenyzőpárosunkkal. Szerintem az egyik legjobb duó a miénk. Mindketten nagyon keményen dolgoznak a csapatért. Elkötelezettek, és mindketten beleteszik a maguk kis részét azért, hogy segítsék a csapat előmenetelét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!