A Williams bojkottálta volna a szezonnyitót - F1VILÁG.HU

A Williams bojkottálta volna a szezonnyitót

A Williams elnöke, Adam Parr elárulta, hogy csapata nagy valószínűséggel nem utazott volna el a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, ha azt valamilyen okból kifolyólag mégsem törölték volna.


A Williams elnöke, Adam Parr elárulta, hogy csapata nagy valószínűséggel nem utazott volna el a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, ha azt valamilyen okból kifolyólag mégsem törölték volna.

A bahreini koronaherceg hétfőn jelentette be, hogy a politikai helyzetre való tekintettel, országa nem rendezi meg a Bahreini Nagydíjat márciusban, mert nem tudná garantálni a résztvevők biztonságát.

Parr abszolút helyesli a herceg döntését, és elmondta, hogy a csapatok többsége – beleértve a Williamst is – nem küldte volna a térségbe dolgozóit, és kihagyta volna a szezonnyitót.

„A koronaherceg jó döntést hozott, és azt gondolom, hogy ha valamilyen okból kifolyólag mégsem ez lett volna a döntés, akkor nem mentünk volna a szezonnyitóra” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Amennyiben a Bahreini Nagydíj előtt zöld utat adtak volna, akkor nem gondolom, hogy részt vettünk volna a szezonnyitón, és azt hiszem, ezzel az összes csapat így lett volna.”

„Mindenki számára egyértelmű volt, hogy csak rontottunk volna a helyzeten, ha odamegyünk, mert mi lettünk volna a lázadóknak célpontja. A világ minden tájáról ott lettek volna az újságírók és a média, tehát azt gondolom, hogy mindez csak olaj lett volna a tűzre.”

Mind a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone, mind a Bahreini Nagydíj szervezői azon vannak, hogy egy későbbi időpontban megrendezésre kerülhessen a megmérettetés, ám Parr elmondta, hogy egyelőre még túl korai erről beszélni.

„Minden attól függ, hogy milyen lesz a politikai helyzet, és miként alakulnak a dolgok a térségben a következő hónapokban” – mondta. „Természetesen mindenki azon van, hogy visszatérjen a verseny a naptárba, de nem vagyok biztos abban, hogy ez meg fog történni az idei évben.”

„Az időjárás is komoly tényező, hiszen ha egy későbbi időpontban rendezzük meg a versenyt, akkor nem kizárt, hogy szélsőséges időjárási viszonyok fogadnak majd bennünket, ami nem gondolom, hogy túlságosan jó lenne.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!