A Williams-főnök szerint nehéz lesz a topcsapatok között maradnia az Aston Martinnak

A Williams Forma-1-es csapatát irányító James Vowles szerint könnyen lehet, hogy az Aston Martin nem tud tartósan az élcsapatok között maradni, vannak ugyanis olyan istállók, melyek egyértelműen alulteljesítenek jelenleg.

A silverstone-i istálló pazar formában kezdte az évet, Fernando Alonso révén ugyanis dobogós eredményt ért el a Bahreini Nagydíjon, a csapat új autója pedig egyértelműen nagy előrelépést jelent. Sőt, Alonso szerint a folytatásban tovább erősödhetnek, így reményeik szerint mostantól kezdve képesek lesznek megnehezíteni a topcsapatok dolgát.

A Williams csapatfőnöke, James Vowles szerint nem kétséges, hogy az Aston Martin számára óriási segítséget jelent Fernando Alonso jelenléte, a gárda remek teljesítménye ugyanakkor vitathatatlan.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, an egy rendkívüli versenyzőjük az autójukban. Lance is nagyon jól szerepelt. Ez persze semmit sem von le az érdemeikből – a csapat óriási előrelépéseket tett“ – mondta a szakember.

„Egyértelmű, hogy beruháznak a fejlődés érdekében. A szélcsatorna közös a Mercedesével, mint ahogy az autójuk teljes hátsó része megegyezik azzal, amit a Mercedes használ, szóval amit igazán jól csinálnak, az az aerodinamikai fejlesztés.“

Vowles ugyanakkor azt mondja, az, hogy az Aston Martin ennyire előkelően tudott szerepelni Bahreinben, talán annak is köszönhető, hogy más csapatok – például az Alpine és a McLarenalulteljesítettek.

„Visszakérdeznék! Mi van, ha néhány csapat elvesztette egy kicsit az útját, és vissza fognak majd térni? Továbbra is azt gondolom, hogy nagyon nehéz következetesen betörni a top 3-ba.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!