Friss hírek

A Williams főnöke reméli, Russellt elviszi a Mercedes

A Williams Forma-1-es csapatát irányító Jost Capito azt mondja, nagyon reméli, hogy a Mercedes úgy dönt, George Russellt ülteti egyik autójába. A szakember ugyanakkor abban is bízik, a brit pilóta egy szép napon visszatér majd hozzájuk világbajnoki címet nyerni!

Egyre biztosabb, hogy 2022-ben George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, a hivatalos bejelentés azonban még várat magára – noha Toto Wolff hétvégén elárulta, már meghozta döntését.

A Williamsnél természetesen rendkívül nagyra tartják Russellt, aki a Belga Nagydíj időmérőjén lenyűgöző teljesítményt nyújtott, és végül egy 2. hellyel távozhatott Spából. Jost Capito, a Williams vezérigazgatója és csapatfőnöke a RaceFans című lapnak azt mondta, örülne annak, ha Russell egy bajnokesélyes autót kapna jövőre.

„Először is, hogy ez valóban meg fog-e történni, vagy sem, az még nincs megerősítve. Én sem kaptam még semmiféle megerősítést. Meghozta a döntést, de nem tudom, milyet. De ez rendben van, jó a kapcsolatom Totóval. Ha meghozta a döntést, rendben van, én is meghoztam a magamég” – mondta a szakember.

„De jelen helyzetben attól függünk, hogy hogyan dönt Toto. És remélem, hogy úgy dönt, elviszi George-ot, mert George pályafutása azon szakaszában jár, amikor megérdemli, hogy egy bajnok autóba üljön, mi pedig még nem vagyunk ilyen helyzetben. És remélem, hogy pár év múlva visszatér majd hozzánk, mert újra világbajnok akar lenni, és velünk megteheti! Szóval soha nem tudhatjuk.”

Ha Russell távozik, a Williamsnek találnia kell egy másik versenyzőt 2022-re. Felmerült annak lehetősége is, hogy Valtteri Bottas visszatér a grove-i istállóhoz. A finn pilóta egyébként a minap Instagram-sztorijában egy sokat sejtető fotót tett közzé, melyen egy papírlap, illetve egy toll szerepel – vélhetően tehát aláírta már 2022-re szóló megállapodását.

„Visszavenni Valtterit nem lenne hülyeség, mint ahogy az sem, ha valaki mást szerződtetnénk” – mondta Capito. „De előbb el kell dőlnie, hogy George távozik-e. Nem vagyok ebben a helyzetben, és nem is akarok senkivel beszélni erről részletesen.”

A Williams csapatfőnöke beszélt arról is, jó esély van rá, hogy Nicholas Latifi 2022-ben is náluk folytatja.

„Nicholas nagyszerű munkát végez. Természetesen vannak egyeztetések, de lenyűgözött bennünket idén, és egyre jobb és jobb lesz. A csapat szereti őt, és remekül tud együtt dolgozni velünk. Szóval szerintem jó esélye van a maradásra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!