Friss hírek

A Williams hosszabbítana a Mercedesszel

Robert Kubica (POL) Williams Racing FW42.
French Grand Prix, Friday 21st June 2019. Paul Ricard, France.
A Williams Forma-1-es csapatát irányító Claire Williams elárulta, közel állnak ahhoz, hogy szerződést hosszabbítsanak jelenlegi motorpartnerükkel, a Mercedesszel.

A felek jelenleg érvényben lévő megállapodása 2020 végéig szól, a folytatásról pedig már el is kezdtek egyeztetni, sőt, lényegében már csak az apró részleteket kell tisztázni – habár nemrég felmerültek olyan hírek, melyek szerin a patinás kiscsapat fontolgatja, hogy Renault-motorokra vált.

Claire Williams csapatfőnök-helyettes mindazonáltal elárulta, nem léptek kapcsolatba a francia gyártóval.

„Láttam én is a spekulációkat. Nem tárgyalunk a Renault-val. A Mercedesszel tárgyalunk, ahogyan arra nyilván számíthattak, és ezek az egyeztetések jól haladnak” – mondta a szakember.

„Reméljük, hogy sikerül megállapodnunk velük egy új partnerségben 2021-re. Fantasztikus partnerei ugyanis csapatunknak. Nagyon támogatóak, és mindenki tudja, hogy Toto [Wolff] a Williamsnél kezdte F1-es pályafutását, ezért nagyszerű kapcsolatot ápolunk vele. Szeretném, ha ez a partnerség folytatódna.”

Claire Williams hozzátette: „Mindig nagyszerű történelmünk volt a Renault-val, de nekünk a Mercedesszel van jövőnk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!