A Williams kártérítést kap a Bakuban történtekért - F1VILÁG.HU

A Williams kártérítést kap a Bakuban történtekért

HIRDETÉS
A Forma-1-es Azeri Nagydíj szervezői megerősítették, kompenzációt fizetnek majd a Williams csapatának azért, amiért egy meglazult csatornafedél súlyos károkat okozott George Russell versenyautójában.
Fotó: Williams

A brit versenyző az első bakui szabadedzés elején ütközött neki egy meglazult csatornafedélnek, minek következtében versenyautója jelentős mértékben megsérült – szerencsére Russell ép bőrrel megúszta a nem mindennapi esetet.

Az Azeri Nagydíj hétvégéjén Claire Williams, az istálló csapatfőnök-helyettese le is ült egyeztetni a versenyszervezőkkel, Arif Rahimov, a verseny promótere pedig elárulta, kárpótolni fogják a csapatot.

„Nyilvánvalóan ez a mi hibánk, el is ismertük” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Egy olyan dolog történt, amit versenypályaként nem engedhetünk meg magunknak. Ellenőriztük a biztosításunkat, ami teljes mértékben fedezi ezt. Jogi részlegünk jelenleg is egyeztet a Williams jogi részlegével, és teljes mértékben megtérítjük majd a károkat.”

„Nyilván nincs harag, hiszen mindkét fél tisztában van azzal, hogy ennek nem kellett volna bekövetkeznie, és nem szánt szándékkal történt. Elnézést kértünk a történtekért, és még virágokat is küldtünk, hogy így fejezzük ki bocsánatkérésünket.”

A Haas csapatának egyébként közel egy évet kellett várnia arra, hogy a szepangi pálya megtérítse a 2017-es Maláj Nagydíjon történt hasonló incidenst. Rahimov mindazonáltal leszögezte, ők mihamarabb meg fogják oldani a kifizetést.

„Említettük is ezt a Williamsnek. Beszéltünk a biztosítótársasággal, hogy mihamarabb meg kell történnie, nem egy év múlva, hiszen szükségük van erre a pénzre, hogy használhassák az idei szezon során. Szóval hajtani fogjuk a biztosítót, hogy mihamarabb fizessen a Williamsnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!