A Williams kiáll unalmas stratégiái mellett

A Williams Forma-1-es csapatánál úgy vélik, versenyről-versenyre kifizetődik az, hogy nem vállalnak komoly kockázatot stratégiáikkal.


A Williams Forma-1-es csapatánál úgy vélik, versenyről-versenyre kifizetődik az, hogy nem vállalnak komoly kockázatot stratégiáikkal.

Bár a csapat az idei versenyek többségén pontokat tudott szerezni, a dobogós eredmények egyelőre váratnak magukra – holott tavaly összesen 9 alkalommal is felállhattak a pódiumra a Williams versenyzői.

A Williams jelenleg 81 ponttal a bajnoki tabella harmadik helyét foglalja el, Rob Smedley, az istálló teljesítményért felelős főmérnöke pedig kiállt csapata sokak által „unalmasnak” mondott taktikái mellett.

„Ugyanazokba a pozíciókba sikerült kvalifikálnunk magunkat és megszereztük a pontokat, ahelyett, hogy álmokat kergettünk volna és valami vad dologba belevágtunk volna” – mondta a szakember.

„A megszerezhető pontokra hajtunk, ez a legnagyobb fejlődés a csapat részéről, és ez az oka annak, hogy a Williams sima, mondhatni unalmas versenyeket produkál. Azt gondolom, csapatunk rengeteget fejlődött a működésében, abban, hogy megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból.”

„Nagyszerű szakemberek dolgoznak nálunk, és általában megszerzünk mindent, ami elérhető számunkra.”

Smedley úgy véli, hétvégén, Kanadában is jó eredményekért küzdhet majd a brit kiscsapat.

„Tavaly, Kanadában talán volt néhány technikai problémánk, és ott volt Felipe [Massa] balesete is. Nem hiszem, hogy a legjobb helyzetben voltunk. De meggyőződésem, hogyha idén ugyanilyen lehetőségeink lesznek, meg fogjuk ragadni őket.”

„Azt gondolom, a monacói eredményektől függetlenül Kanada nagyon kedvezhet a Williams autóinak, főleg a versenytáv tekintetében. Jól el kell találnunk a beállításokat, és a gumikezelést is kontroll alatt kell tartanunk a hétvége elejétől kezdve.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!