Bahreini Nagydíj

A Williams már a következő szezonra koncentrál

A Williams már a következő szezonra koncentrál

Frank Williams megerősítette, hogy csapata átszervezésbe kezd és mostantól kezdve erőforrásainak nagyobb hányadát mozgósítja a 2009-es autó fejlesztésére, miután ismételten gyengén szerepelt a hétvégi futamnak helyet adó Belga Nagydíjon.

Frank Williams megerősítette, hogy csapata átszervezésbe kezd és mostantól kezdve erőforrásainak nagyobb hányadát mozgósítja a 2009-es autó fejlesztésére, miután ismételten gyengén szerepelt a hétvégi futamnak helyet adó Belga Nagydíjon.

Azt követően, hogy a téli teszteken kiválóan teljesített, sokan azt gondolták, hogy a Williams lesz az idei év meglepetéscsapata a Forma-1-ben.

Bár az első futamon Nico Rosberg felállhatott a dobogóra Ausztráliában, onnantól kezdve mélyrepülésbe kezdett a grove-i bázisú alakulat, amit az is bizonyít, hogy versenyzői mindössze két pontot szereztek az utolsó hét futamon.

A csapat névadója, és résztulajdonosa, Frank Williams a riportereknek elmondta Belgiumban, hogy már nem terveznek komolyabb fejlesztéseket az idei évre, ehelyett teljes erőbedobással a 2009-es autón dolgoznak.

“Rá kellett jönnünk, hogy bár nem minden esetben, de nagyon sokszor ténylegesen a mezőny végén találjuk magunkat” – mondta Williams. “Az idei autóból már mindent kihoztunk, ennél többen nem fejleszthetünk rajta, inkább a jövő évi modellre kell koncentrálnunk, hiszen csak abban reménykedhetünk, hogy jobbak leszünk 2009-ben.”

“Nem ámítunk senkit, nem mondjuk azt, hogy majd a következő versenyen jobbak leszünk, mert ez nem lenne igaz. Össze kell szednünk magunkat, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk abból, amink van.”

“Lesz még egy-két apróság a következő versenyekre, de igazából már a jövő évi autóra koncentrálunk, melyet mindenki azonos szintről kezdhet meg, hiszen jelentősen változnak az aerodinamikai szabályok. Már egy ideje dolgozunk a jövő évi projecten, és majd meglátjuk, miként alakulnak a dolgok számunkra.”

Számos új szabály lép életbe a következő idényben, melyek leginkább az autók sebességének csökkentése és az előzések számának növelése érdekében kerülnek bevezetésre.

Williams bízik benne, hogy csapata jó munkát végez a kinetikus energiatároló rendszerrel (KERS), bár véleménye szerint az a tény, hogy saját maguk fejlesztik az eszközt, nem feltétlen jelent majd előnyt számukra.

“Nyilván bizonyos előnyünk származni fog belőle” – magyarázta Williams. “Ahogy a legtöbb nagyvállalat, mi is azt gondoljuk, hogy jó munkát végzünk a KERS-szel. Patrick Headnek egy saját kis csapata van a gyárban, és már hónapok óta dolgozunk rajta.”

A csapatvezető azt is elhintette, hogy a Williams valószínűleg változatlan versenyzői felállással kezdi meg a jövő évet. “Egyelőre ez a helyzet. Valószínűleg az utolsó verseny után hozzuk meg döntésünket. Addig is nyitva hagyjuk a kaput.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!