Friss hírek

A Williams még idén tesztelni akarja az új gumikat

A Williams istálló technikai igazgatója szerint a csapatoknak még az idei szezonban lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy egy rövid tesztprogram keretén belül kipróbálhassák a jövő évi abroncsokat.A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael úgy gondolja, hogy a csapatoknak még az idei szezonban lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy egy rövid tesztprogram keretén belül kipróbálhassák a jövő évi abroncsokat.

Hirdetés
 

A Bridgestone már korábban megerősítette, hogy nem hosszabbítja meg jelenleg is érvényben lévő szerződését, és az idei év végén elhagyja a Forma-1-et, ami azt is jelenti, hogy jövőre más beszállító látja el gumikkal a mezőnyt.

A csapatvezetők már hónapok óta tárgyalnak a japán cég lehetséges utódjáról, és bíznak abban, hogy a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjig döntés fog születni, hiszen már csak két opció, a Michelin és a Pirelli maradt.

Michael azonban úgy gondolja, hogy nem elég csak azt tudniuk, hogy ki lesz a beszállító a jövő évben, hanem azt is tudniuk kell, hogy az adott cég milyen karakterisztikájú és tulajdonságú gumikkal látja el őket, amit a puszta számadatokból nem lehet kiolvasni.

A gumikról begyűjtött adatok pedig kulcsfontosságúak a jövő évi autók tervezése és fejlesztése szempontjából, amik már javában készülnek a tervezőasztalokon.

„A tervezésnek neki kell kezdenünk, feltételezve, hogy a jövő évi gumik hasonlóak lesznek a jelenleg is használtakhoz, hiszen nincsen semmilyen más adatunk” – mondta Michael az Autosport nak.

„Még nem döntöttünk, hogy ki lesz a beszállító, és még ha meg is kapjuk az adatokat, nagyon nehéz lesz a Bridgestone és a másik beszállító termékei közötti különbségeket felmérni, ha nem vihetjük pályára azokat. Bízom abban, hogy lehetőségünk lesz valamilyen tesztre.”

„Szerintem az lenne az ideális, ha egy-két versenyhétvége után a pályán maradnánk, talán Monzában, vagy Abu Dhabiban, és hétfőn két egyórás edzést teljesíthetünk az új gumikon, feltéve, ha azokat ilyen gyorsan el tudják készíteni, és leszállítani.”

A csapatvezetők már korábban beszéltek arról, hogy a szezonzárónak helyet adó Abu Dhabi Nagydíj után a helyszínen maradnak, és egy, a fiatal versenyzőknek fenntartott tesztet teljesítenek, ahol akár már az új gumikon is körözhetnének.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!