Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Williams még nem döntött a KERS bevetéséről

A Williams továbbra sem tudja, mikor lesz élesben bevethető saját fejlesztésű hibrid rendszere, miután egyes riválisaik már a múlt heti szezonnyitón az új eszközzel futottak Melbourne-ben.

A Williams továbbra sem tudja, mikor lesz élesben bevethető saját fejlesztésű hibrid rendszere, miután egyes riválisaik már a múlt heti szezonnyitón az új eszközzel futottak Melbourne-ben.

A grove-i bázisú alakulat a mezőnyben egyedüliként választotta azt az utat, hogy nem akkumulátoros, hanem lendkerekes megoldással valósítja meg regeneratív rendszerét.

Bár sokan már alig várják, hogy megtudják, miként teljesít a Williams fejlesztése a többiekéhez képest, a csapat technikai igazgatója, Sam Michael elmondta, még maguk sem tudják, mikor vetik be azt.

“Jól haladunk vele, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lehető legkorábban bevethessük” – mondta az ausztrál szakember. “De van még néhány problémánk, amiket mindenképpen ki kell javítanunk, mielőtt még élesben bevetjük.”

“Boldog lennék, ha meg tudnám mondani, mikorra készülünk el vele, ám egyelőre csak annyit tudok megerősíteni, hogy tíz emberünk éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy minél előbb pályára vihessük.”

A Williams német versenyzője, Nico Rosberg tegnapi nyilatkozatában már utalt arra, hogy komoly előnyt jelent a KERS használata, amit az is bizonyít, hogy csak nagyon nehezen tudta maga mögött tartani, illetve megelőzni az eszközzel szerelt autókat a hétvégén Melbourne-ben.

Michael is egyetért ezzel, így bízik abban, hogy mielőbb bevethetik a hibrid rendszert, ám most elsősorban a nagyvállalatok miatt aggódik, akik véleménye szerint elegendő erőforrással rendelkeznek ahhoz, hogy ledolgozzák hátrányukat, és hamarosan ismét az élre álljanak.

“Az olyan csapatok, mint a Ferrari és a McLaren, egyáltalán nem bolondok” – mondta. “Egyszerűen csak más a fejlesztési görbéjük. Nem gondolom, hogy olyan nagy lesz a különbség a következő versenyeken, mint a szezonnyitón. A Brawn biztosan nem fog másodpercekkel elhúzni a többiektől, mindössze tizedekről beszélhetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!