A Williams nem elégedett Massa negyedik helyével - F1VILÁG.HU

A Williams nem elégedett Massa negyedik helyével

A Williams istállónál úgy vélik, Felipe Massa kisebb hibák miatt nem tudta jobb eredményre váltani rajtelsőségét múlt hétvégén, az Osztrák Nagydíjon.


A Williams istállónál úgy vélik, Felipe Massa kisebb hibák miatt nem tudta jobb eredményre váltani rajtelsőségét múlt hétvégén, az Osztrák Nagydíjon.

A brazil pilóta a 2008-as Brazil Nagydíj után először tudott a pole-ból rajtolni Spielbergben, a futamon azonban végül csak negyedik lett a két Mercedes, valamint csapattársa, Valtteri Bottas mögött.

 

Habár a Williamsnél nem gondolják úgy, hogy reális esélyük volt a győzelemre, Rob Smedley szerint igencsak kiábrándító, hogy Massa az első helyről a negyedikre esett vissza.

„Ahogy azt a csapatnak is mondtam, nem lehetünk elégedettek azzal, hogy volt egy autónk az első helyen, és aztán egy kerékcsere után a negyedik helyen találjuk magunkat – számomra ez nagyon kiábrándító” – mondta a grove-i gárda teljesítményért felelős főmérnöke.

„Viszont vannak enyhítő körülmények: Felipe bevezető köre lassabb volt, mint Valtterié. Valtteri azzal a kerékcserével rendkívül gyors volt, így nagyjából 8 tizedet nyert vele, ráadásul Felipe a kivezető körben is küszködöt a gumik felmelegítésével, ami a második etapban már nem okozott gondot.”

„Szóval nem lehetünk elégedettek azzal, hogy az első helyről rajtolva negyedikek lettünk.”

Smedley kifejtette, ezzel együtt mindenképp pozitívum, hogy nagyon sok pontot begyűjtöttek Ausztriában, ami annak köszönhető, hogy a spielbergi pálya kifejezetten feküdt az FW36-os versenygépeknek.

„Egy nagyon hatékony versenyautónk van, hosszú egyenesek vannak ezen a pályán, ez pedig azt jelentette, hogy kifejezetten kedvezett nekünk. Ráadásul az is sokat számít, hogy egy nagyon erős motorunk van, ami ezen a helyszínen óriási előny.”

„Kétlem, hogy van bármiféle varázslat a dologban. Alapvetően a miénk volt a második leggyorsabb autó. A Mercedes – ha nincsenek problémái – nagyjából 3 tizeddel előttünk jár, ráadásul valamivel tovább bírja gumikkal, szóval természetesen kedvezőbb helyzetben voltak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!