Friss hírek

A Williams próbálja megfejteni a McLaren titkát

A Williams Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy kiderítse, Jenson Button McLarenje miért volt annyira erős vizes pályán a múlt hétvégi Japán Nagydíjon.


A Williams Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy kiderítse, Jenson Button McLarenje miért volt annyira erős vizes pályán a múlt hétvégi Japán Nagydíjon.

Valtteri Bottas és Felipe Massa a harmadik, illetve negyedik helyre kvalifikálták magukat Szuzukában, a vasárnapi esős versenyen azonban visszacsúsztak a hatodik és hetedik helyre, a két Red Bull, valamint Jenson Button mögé.

A Williams FW36-os versenygépe idén egyértelműen szenved esőben, Rob Smedley, az alakulat teljesítményért felelős főmérnöke pedig elárulta, az nem volt meglepetés, hogy alulmaradtak a Red Bull-lal szemben, a McLaren tempója azonban még őket is meglepte.

„A Red Bull jóval gyorsabb volt nálunk, rengeteg tapadást tudtak kihozni a gumijaikból” – mondta a szakember.

„Ha egy utcai pályára, például Monacóba vagy Szingapúrba visszük őket, sokkal gyorsabbak lesznek nálunk. Amikor sok a víz a pályán és a kanyarok hosszabbá, az egyenesek pedig rövidebbé válnak, egyszerűen jobb autójuk van.”

„Ami a teljesítményt illeti, amin most törjük a fejünket, az a McLaren, hiszen egyértelműen nagyon gyorsak voltak, márpedig az utcai pályákon nem ez volt a helyzet.”

„Most főleg azon dolgozom, hogy kiderítsem, miért voltak gyorsabbak, mint mi.”

Smedley elárulta, a Williams többé-kevésbé megoldotta azokat a problémákat, melyek még a szezon elején, vizes pályán hátráltatták a csapatot, így Japánban más tényezők játszhattak szerepet.

„Egyértelműen nem ugyanaz volt a problémánk, mint Malajziában. Ott nem tudtuk felmelegíteni a gumikat, de ezt sikerült megértenünk, és már a múlté. Itt, Japánban talán túl nagy volt a hőmérséklet, de ez még nem elég indok arra, hogy ennyire le legyünk maradva a Red Bulltól – azt hiszem, egyszerűen csak jobb volt az autójuk esőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek