A Williams reméli, nyomás alá helyezheti a Ferrarit

Felipe Massa szerint a Williams új fejlesztéseinek hála komoly esélyük lehet arra, hogy megközelítsék a Ferrari csapatát.


Felipe Massa szerint a Williams új fejlesztéseinek hála komoly esélyük lehet arra, hogy megközelítsék a Ferrari csapatát.

A brit kiscsapat idei legnagyobb fejlesztési csomagját viszi pályára hétvégén a Red Bull Ringen – a Williams ráadásul formában van, Valtteri Bottas révén ugyanis Kanadában idei első dobogós eredményét szerezte meg, ráadásul legyűrte a Ferrarikat, noha az olasz istálló komoly motorfejlesztéseket vonultatott fel Montrealban.

Az új fejlesztésektől igencsak sokat vár Felipe Massa, a Williams versenyzőije is, aki abban bízik, már Ausztriában faragni tudnak 76 pontos hátrányukból a Ferrarihoz képest.

„Úgy tűnik, a Ferrari motorfejlesztései ellenére a hátrányuk még mindig ugyanakkora a Mercedeshez képest, és szerintem ez jól mutatja, hogy még mi is az élen harcolhatunk” – mondta a brazil.

„Szerintem jó úton járunk. Egy fontos pillanat következik most számunkra, hiszen az osztrák pálya fekszik nekünk, és lesznek fejlesztéseink is. Szóval fontos pillanat ez, nyomást gyakorolhatunk a Ferrarira.”

„Azt nem tudom, hogy a Mercedes mikor fog fejleszteni a motoron, de ha megteszi, akkor talán tovább erősödhetünk.”

A Williams teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley szintén arról beszélt, nagyon örült annak, hogy le tudták győzni a Ferrarit Kanadában – noha az olaszok komoly fejlesztésekkel érkeztek.

„A Ferrari Kanadában bevetette új motorcsomagját, ennek ellenére elég jó munkát végeztünk ellenük” – mondta a szakember.

„Én sokkal inkább amolyan evolúciós fejlődésnek nevezném ezt, mintsem nagy lépésnek. És ez az evolúció folytatódni fog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!