Friss hírek

A Williams reméli, nyomás alá helyezheti a Ferrarit

Felipe Massa szerint a Williams új fejlesztéseinek hála komoly esélyük lehet arra, hogy megközelítsék a Ferrari csapatát.


Felipe Massa szerint a Williams új fejlesztéseinek hála komoly esélyük lehet arra, hogy megközelítsék a Ferrari csapatát.

A brit kiscsapat idei legnagyobb fejlesztési csomagját viszi pályára hétvégén a Red Bull Ringen – a Williams ráadásul formában van, Valtteri Bottas révén ugyanis Kanadában idei első dobogós eredményét szerezte meg, ráadásul legyűrte a Ferrarikat, noha az olasz istálló komoly motorfejlesztéseket vonultatott fel Montrealban.

Hirdetés
 

Az új fejlesztésektől igencsak sokat vár Felipe Massa, a Williams versenyzőije is, aki abban bízik, már Ausztriában faragni tudnak 76 pontos hátrányukból a Ferrarihoz képest.

„Úgy tűnik, a Ferrari motorfejlesztései ellenére a hátrányuk még mindig ugyanakkora a Mercedeshez képest, és szerintem ez jól mutatja, hogy még mi is az élen harcolhatunk” – mondta a brazil.

„Szerintem jó úton járunk. Egy fontos pillanat következik most számunkra, hiszen az osztrák pálya fekszik nekünk, és lesznek fejlesztéseink is. Szóval fontos pillanat ez, nyomást gyakorolhatunk a Ferrarira.”

„Azt nem tudom, hogy a Mercedes mikor fog fejleszteni a motoron, de ha megteszi, akkor talán tovább erősödhetünk.”

A Williams teljesítményért felelős főmérnöke, Rob Smedley szintén arról beszélt, nagyon örült annak, hogy le tudták győzni a Ferrarit Kanadában – noha az olaszok komoly fejlesztésekkel érkeztek.

„A Ferrari Kanadában bevetette új motorcsomagját, ennek ellenére elég jó munkát végeztünk ellenük” – mondta a szakember.

„Én sokkal inkább amolyan evolúciós fejlődésnek nevezném ezt, mintsem nagy lépésnek. És ez az evolúció folytatódni fog.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Williams reméli, nyomás alá helyezheti a Ferrarit
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!