A Williams sem fellebbez a Racing Point-ügyben - F1VILÁG.HU

A Williams sem fellebbez a Racing Point-ügyben

HIRDETÉS
Nem fellebbez a Racing Point másolási ügyének ítéletével kapcsolatban a Williams Forma-1-es csapata – jelentette be a brit istálló szerdán.
Sergio Perez, Racing Point RP20 and George Russell, Williams FW43

A Racing Point csapatát múlt pénteken 400 ezer eurós pénzbírsággal, valamint 15 világbajnoki pont levonásával büntették a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai, miután idei versenyautójuk tervezésekor felhasználták a Mercedes tavalyi, W10-es modelljének fékcsatorna-terveit.

A Racing Point állítja, mindenben a szabályoknak megfelelően járt el, ezért fellebbezni készül az ítélet ellen. Ugyancsak fellebbezési szándékáról adott tájékoztatást kedden a Ferrari és a Renault, ők viszont szigorúbb büntetést szeretnének.

Két további csapat, a McLaren és a Williams is fontolgatta, hogy megtámadja az ítéletet, előbbi istálló azonban még kedd este döntött úgy, nem tesz további lépéseket.

A Williams végül szerdán délelőtt jelentette be, nem nyújt be formális fellebbezést az ügyben. A csapat azzal indokolta döntését, szerintük az FIA lépései, melyekkel meg kívánják akadályozni, hogy a 2021-es szezonban „klónautók” versenyezzenek az F1-ben, elegendőek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!