Friss hírek

A Williams szorosabbra fűzi együttműködését a Mercedesszel

A 2022-es idénytől kezdve szorosabbra fűzi technikai együttműködését a Mercedesszel a Williams Forma-1-es csapata.

A brit istálló már a hibrid éra 2014-es kezdete óta a Mercedes-Benz erőforrásait használja a Forma-1-ben, 2022-től pedig a csapat a váltót, illetve a hidraulikus komponenseket is a németektől szerzi majd be.

A Williams története során mindig házon belül, magának építette a váltókat és a hidraulikus rendszereket, a Mercedesszel kötött együttműködésnek köszönhetően azonban hosszú távon egy hatékonyabb tervezési és gyártási folyamatot vezethet be grove-i központjában, és erőforrásait sokkal hatékonyabban tudja felhasználni más területeken – hiszen a csapat autójának többi alkatrészét továbbra is saját maga készíti el.

„A Williams egy független istálló, de a Forma-1 mindig változik, és csapatként muszáj reagálnunk a jelenlegi környezetre, hogy a lehető legjobb helyzetben legyünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a pályán” – mondta Simon Roberts, a Williams csapatfőnöke.

„A Mercedesszel kötött hosszú távú partnerség egy pozitív lépést, része stratégiai céljainknak a jövőt tekintve, miközben megtartjuk a tervezési és gyártási képességeinket házon belül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!