Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

A Williams többet várt a Monacói Nagydíjtól

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Williams többet várt a Monacói Nagydíjtól

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael elmondta, csapata több ponttal szerette volna elhagyni a hercegséget, ahol versenyzőik kiválóan teljesítettek a hétvége első felében.

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael elmondta, csapata több ponttal szerette volna elhagyni a hercegséget, ahol versenyzőik kiválóan teljesítettek a hétvége első felében.

A brit gárda végül mindössze két világbajnoki pontot szerzett Kazuki Nakajima révén Monacóban, miután a nagy esélyesnek számító Nico Rosberg a hatodik helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet, ugyanis csúnyán falnak csapta autóját.

A német versenyző szerencsére sérülés nélkül megúszta a hatalmas balesetet, bár elővigyázatosságból az orvosi központba szállították további kivizsgálásra.

“Örülök, hogy két pontot szereztünk, azonban nem vagyok túlzottan elégedett a versennyel, mert sokkal többre is képesek lehettünk volna, de azt gondolom, hogy ezt sok csapat elmondhatja magáról a mai nap” – mondta Michael.

“Kazuki kiválóan vezetett, nem hibázott a versenyen. Előrébb is végezhetett volna, de gondok voltak a kerékrögzítő anyával az utolsó kiállása alkalmával, ami miatt sok időt vesztett a boxban. Azonban azt gondolom, hogy remek eredményt ért el első versenyén a hercegségben.”

“Nicónak több alkalommal ki kellett állnia a boxba, mert megsérült az első szárnya, aztán összetörte autóját az uszodánál. Az egész hétvége folyamán nagyon gyors volt, így nagyon csalódott és bosszús lehet, hogy nem sikerült pontokra váltania kiváló teljesítményét.”

Nakajima elégedetten nyilatkozott a versenyt követően: “Nem volt könnyű verseny, különösen az elején, mikor nagyon vizes volt az aszfalt. Szinte semmit nem láttam magam előtt, így minden erőmmel azon voltam, hogy a pályán tartsam az autómat.”

“Úgy gondolom, hogy egy kis szerencsénk is volt az idővel és a pálya állapotával, mert egy kiállásos stratégián voltam, és ez működött. Bosszantó, hogy gond volt a kiállásom alkalmával, de még így is pontszerző helyen végeztem, aminek nagyon örülök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!