A Williams többet várt a Monacói Nagydíjtól - F1VILÁG.HU

A Williams többet várt a Monacói Nagydíjtól

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael elmondta, csapata több ponttal szerette volna elhagyni a hercegséget, ahol versenyzőik kiválóan teljesítettek a hétvége első felében.

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael elmondta, csapata több ponttal szerette volna elhagyni a hercegséget, ahol versenyzőik kiválóan teljesítettek a hétvége első felében.

A brit gárda végül mindössze két világbajnoki pontot szerzett Kazuki Nakajima révén Monacóban, miután a nagy esélyesnek számító Nico Rosberg a hatodik helyről volt kénytelen feladni a küzdelmet, ugyanis csúnyán falnak csapta autóját.

A német versenyző szerencsére sérülés nélkül megúszta a hatalmas balesetet, bár elővigyázatosságból az orvosi központba szállították további kivizsgálásra.

“Örülök, hogy két pontot szereztünk, azonban nem vagyok túlzottan elégedett a versennyel, mert sokkal többre is képesek lehettünk volna, de azt gondolom, hogy ezt sok csapat elmondhatja magáról a mai nap” – mondta Michael.

“Kazuki kiválóan vezetett, nem hibázott a versenyen. Előrébb is végezhetett volna, de gondok voltak a kerékrögzítő anyával az utolsó kiállása alkalmával, ami miatt sok időt vesztett a boxban. Azonban azt gondolom, hogy remek eredményt ért el első versenyén a hercegségben.”

“Nicónak több alkalommal ki kellett állnia a boxba, mert megsérült az első szárnya, aztán összetörte autóját az uszodánál. Az egész hétvége folyamán nagyon gyors volt, így nagyon csalódott és bosszús lehet, hogy nem sikerült pontokra váltania kiváló teljesítményét.”

Nakajima elégedetten nyilatkozott a versenyt követően: “Nem volt könnyű verseny, különösen az elején, mikor nagyon vizes volt az aszfalt. Szinte semmit nem láttam magam előtt, így minden erőmmel azon voltam, hogy a pályán tartsam az autómat.”

“Úgy gondolom, hogy egy kis szerencsénk is volt az idővel és a pálya állapotával, mert egy kiállásos stratégián voltam, és ez működött. Bosszantó, hogy gond volt a kiállásom alkalmával, de még így is pontszerző helyen végeztem, aminek nagyon örülök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!