Orosz Nagydíj

A Williams tudja, mi okozta a pénteki problémákat

A hűtés eltérő konfigurációja miatt voltak problémák a Williams autóinak oldalszekrényeivel az Abu Dhabi Nagydíj pénteki első szabadedzésén.


A hűtés eltérő konfigurációja miatt voltak problémák a Williams autóinak oldalszekrényeivel az Abu Dhabi Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

A grove-i istálló furcsa nehézségekkel találta szemben magát ma, előbb Valtteri Bottas autójáról vált le egy karosszériadarab, majd Felipe Massát is hasonló probléma hátráltatta.

A Williamsnél azt mondják, az okozta a gondokat, hogy változtattak az autó hűtésének konfigurációján, ezért az oldalszekrény borítóelemének rögzítése nem volt megfelelő. Emiatt pedig egy jóval konzervatívabb megoldásra kellett visszaállnia a csapatnak.

„Tudtuk, hogy némi változtatás után rendben lesz a dolog” – mondta Valtteri Bottas.

„Szóval kipróbáltunk valami mást. Azt hiszem, a probléma fő okozója a rögzítés volt, illetve ez az másmilyen oldalszekrény, amit ilyen gyors pályán még nem használtunk.”

„Jó, hogy kipróbáltuk az első edzésen. Sokat nem javított a teljesítményen.”

Bottas azt mondja, az elveszített pályaidő nem volt hatással mai programjára, hiszen korábban már többször előfordult, hogy a csapat tesztpilótája, Felipe Nasr vezetett helyette a nyitóedzésen.

„Minden a tervek szerint ment. Elvégeztük a szokványos teszteket, először néhány rövidebb, majd végül néhány hosszabb etapot. Szóval szokványos péntek volt.”

„A második edzés nagyon jól ment, és mivel már megszoktam, hogy az első edzésen nem vezetek, az a néhány megtett kör igazából bónusz volt számomra. Tehát jól éreztem magam az autóban.”

„A harmadik edzésen finomhangolhatjuk a beállításokat, biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS