Friss hírek

A Williams versenyzői szerint „szomorú nap” a mai a Forma-1 számára

George Russell (GBR) Williams Racing and Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing.
Belgian Grand Prix, Sunday 30th August 2020. Spa-Francorchamps, Belgium.
„Szomorú nap” a mai a Forma-1 számára amiatt, hogy a Williams család hátat fordít a száguldó cirkusznak – ezt nyilatkozták a csütörtöki bejelentés után a patinás istálló versenyzői, George Russell és Nicholas Latifi.

A Williams csütörtökön hivatalos közleményben adott tájékoztatást arról, a hétvégi Olasz Nagydíj után a névadó tulajdonos Sir Frank Williams, valamint lánya, Claire Williams már nem vesz részt az istálló működtetésében, és hátat fordítanak a sportágnak.

Mindezt azok után, hogy a grove-i istálló nemrég új tulajdonosra lelt: az amerikai Dorilton Capital nevű befektetési társaság vásárolta meg a csapatot, mely a jövőben is Williams néven folytatja F1-es szereplését.

„Nyilvánvalóan ez egy szomorú nap számunkra” – mondta George Russell Monzában.

„Számomra is, hiszen Frank és Claire adták meg először a lehetőséget nekem a Forma-1-ben. Ezért nagyon hálás vagyok, és azért is, hogy egy ilyen lenyűgöző és komoly presztízzsel bíró csapatnál versenyezhettem az elmúlt két évben. Szomorú látni a Williams család távozását, de a Williams történelme tovább él. Továbbra is Williams Racing néven versenyzünk, és folytatni fogjuk a harcot, képviselve a család nevét.”

Csapattársa, Nicholas Latifi elárulta, meglepte, amikor kiderült, hogy a Williams család távozik.

„Egy kicsit határozottan sokkolt a ma délelőtti hír” – mondta a kanadai.

„Amikor bejelentették, hogy eladták a csapatot, arra azért lehetett számítani. Én még az első teljes Forma-1-es idényemen sem vagyok túl, de tavaly óta itt vagyok a csapatnál és része vagyok a családnak. Nagyon különleges dolog – ahogy George is mondta –, hogy Claire és Frank lehetőséget adtak nekem a Forma-1-ben.”

„Rengeteg versenyzőnek adták meg az első lehetőséget. A kultúra pedig továbbra is marad. Ez nem tűnik el csak azért, mert Claire és a család távozik.”

A Williams még nem jelentette be, ki veszi át a csapat irányítását Monza után, Russell azonban biztos benne, az istálló jó kezekbe kerül.

„Claire és a Williams család számára rengeteget jelent ez a csapat, többet, mint bárki másnak! Nem adták volna el a vállalatot, ha nem lennének biztosak abban, hogy az istálló legjobb érdekeit szolgálják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!