A Williamsnél folyamatos gondok vannak a Mercedes-motorral

Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW43. Formula One Testing, Day 1, Wednesday 26th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Williams
A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elárulta, meglehetősen „frusztrált” amiatt, hogy csapatát több motorprobléma is hátráltatta az előszezoni tesztek eddig eltelt szakaszában.

A brit istálló a szerdai tesztnapon ismét arra kényszerült, hogy kicserélje a Mercedes V6-os erőforrását autójában – így négy tesztnap alatt már a harmadik motort használták.

„Volt néhány motorproblémánk, ami egy kicsit frusztráló” – mondta Claire Williams Barcelonában.

„A harmadik motorgondunk volt, ami nyilván rengeteg pályaidőbe került, ez pedig nem szerencsés. Persze előfordul ez a teszteken, de legalább nem a mi oldalunkon van probléma, nem az autóval van gond.”

„Ettől eltekintve minden jól ment. Teljesítettük a programunkat, amennyire erre lehetőségünk volt a limitált körözés miatt. De jobban örülnék, ha több kilométert tettünk volna meg.”

A Williamsnél múlt csütörtökön a Mercedes-motor hőenergia-visszanyerő rendszerével [MGU-H] volt gond, pénteken pedig Nicholas Latifi alatt ismét megállt az autó, ennek okát még vizsgálja a Mercedes. Latifi pedig szerdán újra leparkolta autóját – ezúttal az olajrendszer hibája miatt.

Claire Williams azt mondja, más problémák miatt sokkal kevesebb időt veszítettek.

„Péntek délelőtt volt egy szenzorproblémánk is, ami a mi hibánk volt. Talán fél órát veszítettünk emiatt.”

Miközben a Williams sokat küszködik a Mercedes motorjával, a gyári istálló szerdán is sok kört meg tudott tenni W11-es modelljével.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!