A Williamsnél folyamatos gondok vannak a Mercedes-motorral - F1VILÁG.HU

A Williamsnél folyamatos gondok vannak a Mercedes-motorral

HIRDETÉS
A Williams csapatfőnök-helyettese, Claire Williams elárulta, meglehetősen „frusztrált” amiatt, hogy csapatát több motorprobléma is hátráltatta az előszezoni tesztek eddig eltelt szakaszában.
Nicholas Latifi (CDN) Williams Racing FW43.
Formula One Testing, Day 1, Wednesday 26th February 2020. Barcelona, Spain.

A brit istálló a szerdai tesztnapon ismét arra kényszerült, hogy kicserélje a Mercedes V6-os erőforrását autójában – így négy tesztnap alatt már a harmadik motort használták.

„Volt néhány motorproblémánk, ami egy kicsit frusztráló” – mondta Claire Williams Barcelonában.

„A harmadik motorgondunk volt, ami nyilván rengeteg pályaidőbe került, ez pedig nem szerencsés. Persze előfordul ez a teszteken, de legalább nem a mi oldalunkon van probléma, nem az autóval van gond.”

„Ettől eltekintve minden jól ment. Teljesítettük a programunkat, amennyire erre lehetőségünk volt a limitált körözés miatt. De jobban örülnék, ha több kilométert tettünk volna meg.”

A Williamsnél múlt csütörtökön a Mercedes-motor hőenergia-visszanyerő rendszerével [MGU-H] volt gond, pénteken pedig Nicholas Latifi alatt ismét megállt az autó, ennek okát még vizsgálja a Mercedes. Latifi pedig szerdán újra leparkolta autóját – ezúttal az olajrendszer hibája miatt.

Claire Williams azt mondja, más problémák miatt sokkal kevesebb időt veszítettek.

„Péntek délelőtt volt egy szenzorproblémánk is, ami a mi hibánk volt. Talán fél órát veszítettünk emiatt.”

Miközben a Williams sokat küszködik a Mercedes motorjával, a gyári istálló szerdán is sok kört meg tudott tenni W11-es modelljével.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!