A Williamst is meglepte a remek silverstone-i tempó

Rob Smedley szerint a Williams alakulatánál meglepődtek azon, milyen versenyképesek voltak autóik a múlt hétvégén, Silverstone-ban.


Rob Smedley szerint a Williams alakulatánál meglepődtek azon, milyen versenyképesek voltak autóik a múlt hétvégén, Silverstone-ban.

A grove-i gárda kiábrándító időmérő edzést teljesített a Brit Nagydíjon, hiszen mindkét pilótája kiesett a Q1-ben. Valtteri Bottas azonban a vasárnapi futamon másodikként ért célba, bizonyítva ezzel azt, a Williamsszel igenis számolni kell.

A finn tehetség a futam első körében öt autót előzött meg, a tizennegyedik helyről rajtolva 20 körön belül felküzdötte magát a harmadik pozícióba.

Rob Smedley, a Williams teljesítményért felelős főmérnöke elárulta, őket is meglepte a remek tempó.

„Egy kicsit meglepő volt. Nem annyira, csak egy kicsit. Tudtuk, hogy gyors autónk van, ami miatt csak még kiábrándítóbb volt az időmérős szereplés. Tisztában voltunk azzal, hogy jó autónk lesz a versenyen – látva az előző versenyeken nyújtott teljesítményünket” – mondta a szakember.

„De az, hogy leszünk-e olyan erősek, mint Kanadában és Ausztriában – ahol miénk volt a második legjobb autó –, még kérdőjeles volt. Nincs sok lassú kanyar Silverstone-ban, szóval tudtuk, hogy az autó jó lehet. Csak nem tudtuk, mennyire.”

Smedley méltatta a csapat ifjú versenyzőjét, Valtteri Bottast is, aki tizenegy riválisát előzte meg a pályán, és Ausztria után ismét dobogóra állhatott – ezúttal a második fokára.

„Valtteri kivételes munkát végzett. A kommunikáció közte és a vezérlőpult között parádés volt. Erre szükség van, és itt most remekül működött.”

„Persze nem becsüljük alá azt sem, milyen komoly szerepe volt a Mercedes erőforrásának, hiszen Valtteri szépen tudott előzni, gyorsan keresztülverekedte magát a mezőnyön. Ha ezt nem tudtuk volna megtenni, teljesen másképp alakult volna a verseny.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS