A WMSC még aznap nyilvánosságra hozza ítéletét - F1VILÁG.HU

A WMSC még aznap nyilvánosságra hozza ítéletét

HIRDETÉS

Bár a mezőny Belgiumba veszi útját, a figyelem mégis Párizsra irányul csütörtökön, ahol a Motorsport Világtanács rendkívüli ülésén dönt a McLaren sorsáról. Az FIA alelnöke megerősítette, órákkal a meghallgatás után nyilvánosságra hozzák az ítéletet.

Bár a mezőny Belgiumba veszi útját, a figyelem mégis Párizsra irányul csütörtökön, ahol a Motorsport Világtanács rendkívüli ülésén dönt a McLaren sorsáról. Az FIA alelnöke megerősítette, órákkal a meghallgatás után nyilvánosságra hozzák az ítéletet.

A Német Motorsport Szövetség vezető tisztségviselője, és az FIA alelnöke, Hermann Tomczyk szerdán este megerősítette, a Motorsport Világtanács nagy valószínűséggel még aznap, tehát várhatóan csütörtök délután nyilvánosságra hozza ítéletét a kémügyben.

Tomczyk, aki egyike az FIA 26 fős bizottságának, azt is elmondta, délelőtt fél tízkor veszi kezdetét a meghallgatás a Nemzetközi Automobil Szövetség párizsi főhadiszállásán.

“Arra számítok, hogy délután már kihirdethetjük az ítéletet” – mondta a Sport-Informations-Dienst-nek adott nyilatkozatában. “A Motorsport Világtanács nagyon óvatosan, és körültekintően fogja meghozni döntését.”

A több hónapja húzódó kémügy egyre többet árt az egész motorsportnak, így mindenki szerint hamar véget kell vetni a folyamatos csatározásoknak. A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen is ezen a véleményen van, így már alig várja, hogy véget érjen a botránysorozat.

“Nem csak a csapatok, hanem az egész Forma-1 belekeveredett a kémügybe” – mondta a szakember. “Éppen ezért bízom benne, hogy csütörtökön kiderül majd a teljes igazság, és egyszer s mindenkorra véget vethetünk a már hosszú hónapok óta tartó kémügynek.”

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber szerint hamar elfelejti a Forma-1 világa az egész történetet. “A múltban is voltak csúnya, mocskos történetek, melyeket az emberek már régen elfelejtettek. Egy hét tesztelés után már senki nem beszél majd róla.”

Eközben a Forma-1 egykori bajnokai, Keke Rosberg és Niki Lauda egyetértenek abban, hogy a McLaren büntetés nélkül megússza a kémügyet. Bár egyes források szerint, ha az FIA bűnösnek is találja a wokingi alakulatot, kegyelmet ad a versenyzőknek, Rosberg nem tudja elképzelni, hogy ez lenne a helyzet.

“Ha a csalás beigazolódik, akkor nem tudom elképzelni, hogy a versenyzők büntetlenül megússzák a történetet” – mondta Rosberg. “Természetesen nem szeretném, ha ez megtörténne, de nem tudom, miként tudnák különválasztani egymástól a csapatot és a versenyzőket. Az autó és a versenyzők alkotják a csapatot.”

Lauda a következőkkel folytatta: “Ha csak a levelezés az egyetlen bizonyíték, akkor nem gondolom, hogy büntetést kap a McLaren. Az, hogy a versenyzők más csapatok beállításairól leveleznek, teljesen normális dolog. Emlékszem arra, mikor még én is versenyeztem, folyamatosan beszéltem arról, hogy más csapatok milyen guminyomással futnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!