A YouTube alapítója csatlakozott a Team US F1-hez

Ahogy arra számítani is lehetett, a jövő évben bemutatkozó Team US F1 szerdán bejelentette, hogy a YouTube egyik alapítója és vezérigazgatója, Chad Hurley lesz a csapat fő befektetője a következő szezonban.

Ahogy arra számítani is lehetett, a jövő évben bemutatkozó Team US F1 szerdán bejelentette, hogy a YouTube egyik alapítója és vezérigazgatója, Chad Hurley lesz a csapat fő befektetője a következő szezonban.

Az amerikai bázisú alakulatot már hónapokkal ezelőtt kapcsolatba hozták a világ elsőszámú közösségi video-megosztó portáljával, amely 2006 óta a Google leányvállalataként működik, Hurley irányításával.

Az üzletember boldogan nyilatkozott a bejelentést követően, mert úgy érzi, óriási lehetőség van a forma-1-es csapatban, melyet reményei szerint olyan sikeressé tehet, mint anno másik vállalkozását, a YouTube-ot.

“Nagyon boldog vagyok, hogy több mint 40 év után, tagja lehetek amerikai első forma-1-es csapatának” – mondta Hurley az Autosportnak. “Az, hogy ilyen korán, az elején csatlakozhatok egy ilyen nagy projekthez, óriási lehetőség, és már alig várom, hogy segíthessek kialakítani az US F1 képét, és vállalati stratégiáját az évek során.”

Az amerikai üzletember nem csak pénzével, hanem ötleteivel is segíti majd a jövő évben debütáló alakulatot, hiszen az ő segítségével és hozzájárulásával lett a világ egyik legsikeresebb vállalkozása a YouTube.

“Ami üzletileg leginkább megfogott az US F1-ben, hogy az elején csatlakozhatok” – folytatta Hurley. “Egy olyan kiscsapat, amely tele van tehetséges, értelmes emberekkel, akik megpróbálnak kitörni, és egy olyasvalamit véghezvinni, amiről a többiek azt gondolják, hogy lehetetlen.”

“Hiszek Ken (Anderson, csapatfőnök), és Peter (Windsor, sportigazgató) munkájában, illetve abban a csapatban, amit összeraknak. Úgy gondolom, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy tiszta lapról indulva, más módon építsünk fel egy csapatot.”

Hurley, akinek közbenjárásával sikerült 1.65 milliárd dollárt kisajtolni a Google-ból a méltán népszerű YouTube-ért, azt is elmondta, hogy nem csak azért csatlakoznak a Forma-1-hez, hogy növeljék a létszámot, komoly céljaik vannak, és sikereket akarnak elérni a sportban.

“Természetesen versenyképesek akarunk lenni” – mondta a milliárdos. “Tudom, hogy hatalmas a küzdelem, és néhány évbe is beletelhet majd, amíg olyan szintre jutunk, ahol harcba szállhatunk a bajnoki címért, de végső soron ez a célunk.”

Hurley úgy érzi, hogy kapcsolatait kihasználva, további támogatókra tehet szert az amerikai gárda: “Segíteni fogok a csapatnak szponzorokat találni, üzleti kapcsolatokat kiépíteni, és mindent megteszek azért, hogy profitáljanak a közösségi média, és az internet nyújtotta lehetőségekből. Szóval azt gondolom, hogy a csapat segítségére lehetek.”

A vezetőség főnyereménynek tartja Hurley érkezését

“Chad érkezése felér egy győzelemmel az USF1 számára” – mondta a csapatfőnök, Ken Andreson. “Egy ilyen képességekkel és tapasztalattal rendelkező üzletember érkezése, aki már bizonyította, hogy a nulláról is tud várat építeni, megtiszteltetés, és már alig várjuk, hogy szembe nézzünk a Forma-1 nyújtotta kihívásokkal 2010-ben és azt követően.”

Peter Windsor, a csapat sportigazgatója így folytatta: “Ez egy remek nap az USF1 számára. Chad elkötelezettsége a csapat iránt döntő, és látnoki, illetve vezetői képességei segítenek a jövőbe kormányozni minket.”

“Első osztályú szponzorokat, versenyzőket, munkaerőt, és rajongókat akarunk magunk mögé állítani a motorsportok királykategóriájában.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!