Abiteboul: A Renault „nagyon sokáig” a versenysportban akar maradni

(L to R): Alain Prost (FRA) Renault Sport F1 Team Special Advisor with Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director. Abu Dhabi Grand Prix, Saturday 24th November 2018. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
Fotó: Renault
A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul egy interjúban azt mondta, a francia gyártó célja, hogy sokáig a száguldó cirkuszban versenyezzen.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, nemrég elterjedt a hír, miszerint a Renault F1-es jövője a koronavírus-járvány miatt komoly veszélybe kerülhet.

A francia gyártó múlt héten nyitotta újra franciaországi motorközpontját, enstone-i F1-es részlege pedig ma látott ismét munkához.

A Renault F1-es programjának vezetője, Cyril Abiteboul szerint a sportág határozott döntéseket hozott annak érdekében, hogy megvédje a krízistől a résztvevő csapatokat.

„Komoly válság ez, de nehéz megmondani most, hogy milyen lesz majd a valós gazdasági hatás. De a jobb pénzelosztás, az alacsonyabb költségvetési plafon nagyon jól fog jönni. Véleményem szerint ez egy sokkal jobb üzleti modell” – mondta a szakember.

„Ha a körülmények a múltban elég jók voltak ahhoz, hogy számos gyártó csatlakozzon a sporthoz, akkor most még jobbak lesznek. Őrületes, mennyi pénzt költöttünk el a motorfejlesztésekre, de ez most végre változni fog. Végre meghallgatták a hangunkat.”

A Renault F1-es jövőjével kapcsolatban már a jelenlegi krízis előtt is voltak szóbeszédek, és bár Abiteoul a francia gyártó igazgatóságának nevében nem beszélhet, azt mondja, a Forma-1 továbbra is fontos számukra.

„A ’70-es évek óta itt vagyunk a Forma-1-ben. Lojálisak voltunk az F1-hez, és szerintem fontos, hogy hűek maradjunk a gyökereinkhez, a történelmünkhez. A motorsportnak egyedülálló értéke van, ezért hiszünk benne. Mint ahogy hiszünk a számos marketingtevékenységben, eltekintve attól, hogy ez egy sport, a technológia magja. A sport az érzelmekről is szól, és a Renault számára ez is fontos, mindez rengeteget jelent.”

„Ezért vagyunk itt évtizedek óta, és ezért akarjuk még nagyon sokáig csinálni ezt.”

A Renault-Nissan egyébként elkötelezett a Forma-E mellett is, Abiteboul pedig azt mondja, a Forma-1-es szereplés az elektromos széria szempontjából is fontos, hiszen „számos Forma-1-es technológia ültethető át a Forma-E-be”.

„Ezért gondolom azt, hogy a Forma-1 továbbra is ösztönözni fogja az innovációt” – magyarázta.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!