Friss hírek

Abiteboul: A Renault „nagyon sokáig” a versenysportban akar maradni

A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul egy interjúban azt mondta, a francia gyártó célja, hogy sokáig a száguldó cirkuszban versenyezzen.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, nemrég elterjedt a hír, miszerint a Renault F1-es jövője a koronavírus-járvány miatt komoly veszélybe kerülhet.

A francia gyártó múlt héten nyitotta újra franciaországi motorközpontját, enstone-i F1-es részlege pedig ma látott ismét munkához.

A Renault F1-es programjának vezetője, Cyril Abiteboul szerint a sportág határozott döntéseket hozott annak érdekében, hogy megvédje a krízistől a résztvevő csapatokat.

„Komoly válság ez, de nehéz megmondani most, hogy milyen lesz majd a valós gazdasági hatás. De a jobb pénzelosztás, az alacsonyabb költségvetési plafon nagyon jól fog jönni. Véleményem szerint ez egy sokkal jobb üzleti modell” – mondta a szakember.

„Ha a körülmények a múltban elég jók voltak ahhoz, hogy számos gyártó csatlakozzon a sporthoz, akkor most még jobbak lesznek. Őrületes, mennyi pénzt költöttünk el a motorfejlesztésekre, de ez most végre változni fog. Végre meghallgatták a hangunkat.”

A Renault F1-es jövőjével kapcsolatban már a jelenlegi krízis előtt is voltak szóbeszédek, és bár Abiteoul a francia gyártó igazgatóságának nevében nem beszélhet, azt mondja, a Forma-1 továbbra is fontos számukra.

„A ’70-es évek óta itt vagyunk a Forma-1-ben. Lojálisak voltunk az F1-hez, és szerintem fontos, hogy hűek maradjunk a gyökereinkhez, a történelmünkhez. A motorsportnak egyedülálló értéke van, ezért hiszünk benne. Mint ahogy hiszünk a számos marketingtevékenységben, eltekintve attól, hogy ez egy sport, a technológia magja. A sport az érzelmekről is szól, és a Renault számára ez is fontos, mindez rengeteget jelent.”

„Ezért vagyunk itt évtizedek óta, és ezért akarjuk még nagyon sokáig csinálni ezt.”

A Renault-Nissan egyébként elkötelezett a Forma-E mellett is, Abiteboul pedig azt mondja, a Forma-1-es szereplés az elektromos széria szempontjából is fontos, hiszen „számos Forma-1-es technológia ültethető át a Forma-E-be”.

„Ezért gondolom azt, hogy a Forma-1 továbbra is ösztönözni fogja az innovációt” – magyarázta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!