Friss hírek

Abiteboul: Mi is kételkedtünk, de fontos eredmény Ricciardo dobogója

(L to R): Cyril Abiteboul (FRA) Renault Sport F1 Managing Director with Nick Chester (GBR) Renault Sport F1 Team Chassis Technical Director and Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team.
Formula One Testing, Day 1, Monday 18th February 2019. Barcelona, Spain.
Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke elismerte, hogy ő sem volt biztos benne, hogy jó döntés volt Daniel Ricciardo számára, hogy a csapatukhoz szerződött – azonban a hétvégi dobogó bizonyítja, hogy megérte a közösen befektetett munka.

A hétvégi Eifel Nagydíjon Daniel Ricciardo megszerezte első dobogós helyezését a francia istállóval, ami 2011 óta az első pódiumot jelentette – utoljára Nick Heidfeld ünnepelhetett a 3. hely megszerzését követően a Renault neve alatt. A Lotus istállóval (amely csapat gyakorlatilag megegyezett a Renault-val) pedig Grosjean 2015-ben ünnepelhetett a pódiumon.

Abiteboul elmondta, nagyon fontos eredmény született, ami bizonyítja, hogy jó döntés volt, hogy Ricciardót a Renault-hoz csalogatták. 

„Úgy gondolom, ez nagyon fontos a csapat, Daniel és az én számomra is” – mondta Abiteboul. „Tudom, hogy megkérdőjeleztük a döntést, amikor csatlakozott hozzánk, és az ő döntését is. Szóval tényleg mindkét irányból. Nagyon fontos volt mindenki számára, hogy távol tartsuk a kritikákat és megmutassuk, hogy miért volt ennek értelme.”

„Igen, a tavalyi év csalódás volt. Lehet vitatkozni, hogy egy évvel korábban történtek a dolgok (mint kellett volna), de nincs sok lehetőség arra, hogy olyan pilótát szerezzünk, és olyan pilóta legyen elérhető a piacon, mint Daniel. Még mindig hiszem, hogy ez volt a helyes döntés akkor. A csapat ma nem lenne ugyanaz nélküle.”

„Tudom, hogy a kommunikációnk egy kicsit negatív volt, amikor kiderült, hogy nem marad a csapatnál, de ez azért volt, mert ez egy őszinte, érzelmes és nem megválogatott kommunikáció volt.”

„A tavalyi évért is hálás vagyok, amit együtt töltöttünk, ez egy fájdalmas szezon volt, de ez motivált minket, hogy megtegyük azokat a lépéseket, amiket megtettünk. Szóval az idei évben – és a következő évre is – már sokkal jobb pozícióban vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!