Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Adelaide szeretne újra F1-es versenyt rendezni

Szívesen rendezne újra Forma-1-es versenyt Adelaide, ennek érdekében pedig kérvényt nyújtottak be Dél-Ausztrália kormányának – a turizmusért felelős miniszter már nem ilyen lelkes.


Szívesen rendezne újra Forma-1-es versenyt Adelaide, ennek érdekében pedig kérvényt nyújtottak be Dél-Ausztrália kormányának – a turizmusért felelős miniszter már nem ilyen lelkes.

Adelaide 1985 és 1995 között rendezte meg a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, mielőtt 1996-ban a versenyt jelenlegi helyszínére, Melbourne-be költöztették.

Az adelaide-i utcai versenypálya rövidített változatát ma a Supercars sorozat idénynyitóján használják, a város azonban szívesen megrendezné újra az F1-es Ausztrál Nagydíjat.

„Van egyfajta nosztalgikus vágy arra vonatkozóan, hogy visszahozzuk az Ausztrál Nagydíjat, így nagyon örülök, hogy a tanács írni fog az állami kormánynak, és jelzi, hogy érdeklődünk” – mondta Alex Antic tanácsnok.

„Szeretnénk, ha az állami kormány lépéseket tenne annak érdekében, hogy kiderüljön, megvalósítható-e a dolog, és milyen pályán.”

Dél-Ausztrália turizmusért felelős minisztere, Leon Bignell mindazonáltal jelezte, az Ausztrál Nagydíj átköltöztetése azért nem ilyen egyszerű dolog – és egyáltalán nem támogatja az elképzelést.

„Ezek a legdühítőbb emberek Dél-Ausztráliában, ez a városi tanács… Ha magukénak akarják a nagydíjat, tegyenek le némi pénzt, hogy gyorsabban tudjuk felhúzni a lelátókat, ami elégedettséggel tölti majd el az adófizetőiket” – mondta.

„Nézzük csak meg a Bathurst szériát. A tanácsuk 6 millió dollárt áldozott a versenyre. Ezek a bohócok letesznek 50 ezer dollárt, és tőlünk 100 ezret akarnak.”

„Nagyon jól tudnak panaszkodni, de nem nyúlnak a zsebükbe, hogy segítsék az adófizetőiket. Minket nem érdekel a nagydíj.”

Az Ausztrál Nagydíj jelenlegi szerződése 2023-ig szól az Australian Grand Prix Corporationnel, ami biztosítja, hogy a Forma-1-es verseny addig biztosan Melbourne-ben lesz.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS