Aggódott a Mercedes, MGU-K-t cserélt Hamilton autójában - F1VILÁG.HU

Aggódott a Mercedes, MGU-K-t cserélt Hamilton autójában

HIRDETÉS
Megbízhatósági aggályok miatt egy új fejlesztésű kinetikus energia-visszanyerő rendszert építettek Lewis Hamilton versenyautójába a Brit Nagydíj első szabadedzése előtt.
2020 Styrian Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes-motoros autók eredetileg csak jövő hétvégére, a második silverstone-i fordulóra kapták volna meg az új specifikációjú egységet, melyet azért fejlesztettek ki, hogy megoldást találjanak azokra a megbízhatósági aggályokra, melyek felmerültek az elmúlt időszakban.

A német istálló viszont úgy döntött, Hamilton már a Brit Nagydíjon megkapja, mivel a Magyar Nagydíj után „anomáliákat” vélt felfedezni az addig használt egységgel kapcsolatban.

„Elővigyázatosságból cserélik a tervezettnél egy futammal korábban, mivel a magyarországi verseny után anomáliákat láttunk az adatokban” – mondta a Mercedes szóvivője.

Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Racing Point és a Williams versenyzői csak a 70. évforduló Nagydíján kapják majd meg a továbbfejlesztett MGU-K-t.

A versenyzők egyébként egy idényen belül hármat használhatnak ebből az egységből, bár ezek felhasználása némiképp komplikálttá vált, hiszen még mindig nem tudni, hány versenyből áll majd a 2020-as világbajnokság.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!