Friss hírek

Aitken elköszönt a Williamstől, és lemondott a Forma-1-ről

Kikerült a Williams kötelékéből, így idén már nem lesz tagja a patinás brit istállónak Jack Aitken.

A 27 esztendős brit pilóta a Williams tartalékversenyzőjeként egyetlen Forma-1-es versenyen állhatott rajthoz: a 2020-as Szahíri Nagydíjon George Russell helyett ugrott be, aki épp a koronavírussal bajlódó Lewis Hamiltont helyettesítette. Végül a 16. helyen zárt, versenye pedig úgy ért véget, hogy a futam utolsó szakaszában a korlátnak csapta autóját.

Aitken most úgy tűnik, végleg lemondott arról, hogy állandó tagja legyen a Forma-1 mezőnyének – szerződését pedig nem újították meg a Williamsszel.

Hirdetés
 

„Nagyszerű dolog hajszolni, és nagyon jól éreztem magam itt” – mondta Aitken a Forma-1-gyel kapcsolatban. „Azon kevesek közé tartozom, akik nemcsak elindultak egy versenyen, de vezethették és az autókat. Persze nem ezért voltam itt, szerettem volna állandó tagja lenni a mezőnynek, és bajnokká válni, de valamiért az együléses pályafutásom úgy alakult, hogy nem jött össze – de rendben van ez így.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!