Akadémiát indítana a Williams

Vélhetően rövidesen szerződést ajánl egy ifjú versenyzőnek a Williams Forma-1-es alakulata – a gárda célja, hogy kinevelje a jövő nagy csillagát a száguldó cirkusz számára, mint ahogy tette azt Valtteri Bottas esetében is.


Vélhetően rövidesen szerződést ajánl egy ifjú versenyzőnek a Williams Forma-1-es alakulata – a gárda célja, hogy kinevelje a jövő nagy csillagát a száguldó cirkusz számára, mint ahogy tette azt Valtteri Bottas esetében is.

Bottas már hosszú ideje tagja a grove-i alakulatnak, ám csupán idén mutatkozhatott be a királykategóriában a Williams színeiben.

Bár a patinás angol istállónak Susie Wolff személyében jelenleg van egy fejlesztési versenyzője, Bottas tavalyi pozícióját – a harmadik számú versenyzői státuszt – valójában senki nem örökölte meg az idei szezonra.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap a minap arról faggatta a gárda csapatfőnök-helyettesét, Claire Williamst, hogy tervezik-e egy ifjú pilóta szerződtetését, az így felelt: „Igen. Ez az egyik nagyszerű dolog a Williamsszel kapcsolatban – hogy szeretünk új tehetségeket felkarolni.”

„Frank [Williams] imád új versenyzőknek lehetőséget adni, és körbenézni, hogy kik vannak odakint – nagyon izgalmasnak találja mindezt. Épp csak most ültettük be Valtterit az autónkba, szóval van most egy szabad pozíció. Gondosan megvizsgáljuk, kit lehetne alkalmazni, és ki lenne az, aki csatlakozhatna az istállóhoz.”

A múlt havi fiatalok tesztjén Susie Wolff mellett Daniel Juncadella vezethette a Williams autóját – a spanyol tehetség idén a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyez a Mercedes csapatánál, mely gyártó jövőre már a Williams motorpartnere is lesz a Forma-1-ben.

A Williams az elkövetkező években szeretné kiterjeszteni fiatal versenyzőket támogató programját, jelenleg viszont csak néhány versenyzőben gondolkodik.

„Szeretnénk egy tisztességes programot összehozni a jövőben, de ez is mindig a büdzséről szól. És meg kell bizonyosodnunk arról, hogy rendelkezésünkre állnak a szükséges anyagi források. Először is a csapat szereplését kell biztosítani, utána lehet csak szó egy olyan fiatal versenyzőket támogató programról, mint amilyet például a Lotus, vagy a Red Bull is működtet.”

„Szeretnénk, ha lenne néhány versenyző, akiket megvizsgálhatnánk, és rövidesen lesz is néhány bejelentés ezzel kapcsolatban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!