Friss hírek

Akár 50 szakembert is átcsábíthat a Mercedestől a Red Bull

Jóval több szakember csatlakozhat a Mercedestől a Red Bullhoz, mint amennyiről Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke nyilatkozott nemrég – írja az Auto Motor und Sport című lap.

A Red Bull Racing Milton Keynes-i kampuszán jelenleg is zajlanak az új motorrészleg építési munkálatai, míg a csapat folyamatosan próbál új szakembereket szerződtetni.

Az energiaital-gyárosok mindezidáig 6 szakember szerződtetését jelentették be, és úgy hírlik, további 6 munkavállalóval már megállapodtak – mindannyian a Mercedestől érkeznek a Red Bull motorrészlegére.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke néhány hete elárulta, a Red Bull mintegy 100 munkavállalójuknak tett ajánlatot, közülük pedig alig 15-en csatlakoznak az osztrákokhoz.

Az Auto Motor und Sport című német szaklap viszont úgy tudja, Wolff kissé alábecsülte a Red Bullt, Christian Hornerék ugyanis úgy gondolják, mintegy 50 Mercedes-alkalmazott folytatja náluk pályafutását.

Sőt, jó esély van rá, hogy a Mercedes motorrészlegének korábbi vezetője, Andy Cowell is a Red Bullhoz szerződik.

Horner az Autocar című lapnak azt mondta, a most még a Mercedesnél dolgozó szakemberek nagyon is vonzónak tartják a Red Bullt.

„Azt gondolom, az emberek látják, hogy a Red Bull mit ért el a motorsportban, és mennyire elkötelezett” – mondta a szakember.

„Az Egyesült Királyságban van a székhelyünk, 48 kilométerre Brixworth-től. Nem kell költözniük, vagy másik iskolába járatniuk a gyerekeiket. És lehetőségük van arra, hogy kezdettől fogva érintettek legyenek valamiben.”

A Red Bull 2022-től saját magának gyártja majd erőforrásait a Honda motortervei alapján, a tervek szerint pedig 2025-től már saját motort is tervezne magának.

Horner ugyanakkor elárulta, nyitottak arra, hogy együtt dolgozzanak egy önálló motorgyártóval, akár a Porschéval, vagy az Audival.

„Nyitottak vagyunk arra, hogy együtt dolgozzunk egy motorgyártóval. Rendkívüli módon szeretnénk, ha a motorunk teljesen integrálva lenne a kasztninkba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!