Friss hírek

Akár futamot is nyerhet, Vettel akkor sem marad az F1-ben

Bár a Forma-1-e továbbra is imádja, Sebastian Vettel visszavonulással kapcsolatos döntése végleges. Ezen az sem változtat, hogy kiválóan alakult az utóbbi néhány versenye.

Sebastian Vettel ragaszkodik döntéséhez, miszerint 16 esztendő után visszavonul a Forma-1-től és új elfoglaltságok után néz. A négyszeres német világbajnok annak ellenére nem változtat a szeptemberben bejelentett elhatározásán, hogy a csapata nehéz szezonkezdetét követően a Szingapúri és az Amerikai Nagydíj között sorozatban három alkalommal pontot szerzett, az utóbbi versenyhétvégén bemutatott előzéseinek hála pedig a Nap Versenyzője címet is bezsebelte.

 „A kérdésre a válaszom nem. Alaposan átgondoltam a döntésemet. Az utóbbi versenyeket természetesen jobban élveztem, mint néhány korábbit, de ez nincs hatással a döntésemre. Mindez kiváló emlékeztetőként szolgál arra, hogy miért szeretem ennyire ezt a sportot és a versenyzést. Nagyszerű futamaink voltak, nagyon élveztem a vezetést. Volt azonban olyan is, amikor a leintés előtt öt körrel már a kockás zászlót vártam, ami nem akart felbukkanni. Szóval mindig meg kell találni benne a motivációt” – magyarázta.

Hirdetés
 

Vettel szavai mögött egyértelműen érezhető egyfajta bánat, amit az Aston Martin idei teljesítménye kapcsán vélhetően jó néhány szurkoló is átérez. A csapat nagy csinnadrattával kezdte a 2022-es szezont, az autó teljesítménye azonban nem tükrözte az istálló körüli felhajtást.

„Azt kissé szomorúnak találom, hogy ilyen nagyok a kilengéseink a csúcs- és a mélypontok között. Az intenzív érzelmeknek látom a szerepét, de a kezdeti felhajtás után túl gyorsan jött a… nem akarom csalódottságnak nevezni, inkább egy általános dolog. Néha azt kívánom, bárcsak ne ez lenne a helyzet” – fogalmazott Vettel, aki előtt már csak a Brazil és az Abu Dhabi Nagydíj áll.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Akár futamot is nyerhet, Vettel akkor sem marad az F1-ben
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!