Akár két F1-es verseny is lehet idén Portugáliában! - F1VILÁG.HU

Akár két F1-es verseny is lehet idén Portugáliában!

HIRDETÉS
Nagyon komoly tárgyalásokat folytatnak a Forma-1 vezetőségével a portimaói versenypálya vezetői – a versenypálya jó eséllyel pályázik arra, hogy 2020-ban vendégül lássa a száguldó cirkusz mezőnyét.
Sebastian Vettel Ferrari grid

A Forma-1 2020-as idénye július 5-én, Ausztriában rajtol majd. Eddig 8 zárt kapus európai verseny időpontja ismert, ősszel pedig Ázsia, Amerika, majd a Közel-Kelet felé venné az irányt a cirkusz.

Az F1 vezetősége viszont fel van készülve arra az eshetőségre is, hogy nem tud minden távoli versenyt megrendezni – nemrég például bejelentették, sem Azerbajdzsánban, sem Szingapúrban és Japánban nem tartanak nagydíjat idén.

Jó esély van tehát arra, hogy további európai versenyekkel bővül a program, lehetséges helyszínként pedig felmerült Imola, Mugello, Hockenheim és Portimao is.

Utóbbi versenypálya tulajdonosai azt mondja, előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Forma-1-gyel.

„Kapcsolatban vagyunk a FOM-mal, erős egyeztetéseket folytatunk” – mondta a portimaói pálya szóvivője. „Ahogy Ross Brawn is fogalmazott, elképzelhető a dolog.”

„Egyelőre semmi sincs megerősítve, de tudjuk, hogy van akarat a csapatok részéről arra vonatkozóan, hogy Portugália bekerüljön a naptárba, és nagyon keményen dolgozunk, mindent megteszünk azért, hogy fogadjuk az F1-et a pályánkon.”

„Mi vagyunk az az opció, amit mindenki szeretne, figyelembe véve a pálya elhelyezkedését, magát az aszfaltcsíkot, a hatalmas létesítményeket, melyek lehetővé teszik a távolságtartást. Mellettünk szól még a klíma és a hotelek is, illetve az, hogy országunkat kevésbé érintette a koronavírus-járvány.”

„De a döntés csak júliusban fog megszületni.”

Úgy tudni, lehetséges dátumként szeptember 27. és október 4. merült fel – merthogy nincs kizárva, hogy két versenyt rendeznének meg Portimaóban.

Hirdetés

Az első hétvégén tartanák a Portugál Nagydíjat, a második verseny pedig Algarve-i Nagydíj néven szerepelne a programban.

ÍGY NÉZ KI JELENLEG A 2020-AS F1-ES NAPTÁR!

A 4,6 km hosszú versenypályán 2008 decemberében és 2009 januárjában teszteltek utoljára az F1 csapatai, a mezőny tagjai közül csupán Lewis Hamilton vett részt ezeken.

Alsóbb kategóriás versenyeken viszont rajthoz állt már Portimaóban Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Alex Albon, Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, George Russell és Lance Stroll is.

Az utolsó Portugál Nagydíjat egyébként 1996-ban tartották Estorilban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!