Akár mindkét pilótáját lecserélheti jövőre az Aston Martin - F1VILÁG.HU

Akár mindkét pilótáját lecserélheti jövőre az Aston Martin

HIRDETÉS
A Hungaroringen elért szenzációs második helye, majd megdöbbentő kizárása elterelte a figyelmet Sebastian Vettelről azzal kapcsolatban, hogy a négyszeres német világbajnoknak még nincs is érvényes szerződése 2022-re. Lance Stroll pedig meglepetés-igazolás lehet egy csúcscsapatnál.
Sebastian Vettel, Aston Martin and Lance Stroll, Aston Martin at the 2022 Car Launch

Maradnia kell az Aston Martinnál, vagy vannak egyéb lehetőségei is Sebastian Vettelnek? Otmar Szafnauer csapatfőnök már hangsúlyozta, hogy számít a németre jövőre is, de egyelőre egyetlen szerződtetett pilótája sincs, hiszen Lance Stroll megerősítése is késik. A fiatal kanadait ráadásul éppen mostanában hozták hírbe a Mercedesszel, akár ő is válthatja Valtteri Bottast.

Az f1-insider.com oldal megemlíti, hogy továbbra is titok, hány évre kötelezte el magát Vettel az Aston Martinhoz, illetve van-e speciális (az esetleges szabad távozására vonatkozó) záradék a szerződésében. Amikor tavaly bejelentették az átigazolását, akkor a felek hosszú távról beszéltek, ami – valljuk be – képlékeny megfogalmazás.

„Sebastian nagyszerű versenyző, kiemelkedő tagja a csapatunknak, és már alig várjuk, hogy jövőre is együtt dolgozhassunk vele” – húzta alá Szafnauer.

A háttérben azonban olyan folyamatok zajlanak, amelyek egy másféle forgatókönyvet vetítenek előre. Az 1997-es F1-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint elképzelhető, hogy azért várnak Vettel bejelentésével, mert az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll, valamint Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke másban „mesterkednek”.

Villeneuve elképzelhetőnek tartja, hogy Lance Stroll 2022-re átkerül Lewis Hamilton mellé, így Valtteri Bottas az Aston Martinnál folytathatja. De a Mercedesnek George Russell lojalitását is meg kell őriznie, ezért a kanadai világbajnok szerint nem lehetetlen, hogy a fiatal brit köt majd ki a másik zöld autóban.

Ebben az esetben a 34 éves Vettel feleslegessé válhat, pedig épp most kezd formába lendülni. Egy másik ex-F1-es pilóta, Ralf Schumacher szerint sokkal valószínűbb, hogy maradhat jelenlegi helyén, míg Russell a Mercedesnél, Bottas pedig a Williamsnél (esetleg az Alfa Romeónál) kap ülést.

„A csapat remek, a hozzáállás nagyszerű, az irány megfelelő” – válaszolt Vettel tömören arra a kérdésre, hogy szívesen maradna-e jövőre is az Aston Martinnál. Otmar Szafnauer egyértelműen mellette áll, így már csak tulajdonosok elköteleződése hiányzik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!