Friss hírek

Akár mindkét pilótáját lecserélheti jövőre az Aston Martin

A Hungaroringen elért szenzációs második helye, majd megdöbbentő kizárása elterelte a figyelmet Sebastian Vettelről azzal kapcsolatban, hogy a négyszeres német világbajnoknak még nincs is érvényes szerződése 2022-re. Lance Stroll pedig meglepetés-igazolás lehet egy csúcscsapatnál.

Maradnia kell az Aston Martinnál, vagy vannak egyéb lehetőségei is Sebastian Vettelnek? Otmar Szafnauer csapatfőnök már hangsúlyozta, hogy számít a németre jövőre is, de egyelőre egyetlen szerződtetett pilótája sincs, hiszen Lance Stroll megerősítése is késik. A fiatal kanadait ráadásul éppen mostanában hozták hírbe a Mercedesszel, akár ő is válthatja Valtteri Bottast.

Az f1-insider.com oldal megemlíti, hogy továbbra is titok, hány évre kötelezte el magát Vettel az Aston Martinhoz, illetve van-e speciális (az esetleges szabad távozására vonatkozó) záradék a szerződésében. Amikor tavaly bejelentették az átigazolását, akkor a felek hosszú távról beszéltek, ami – valljuk be – képlékeny megfogalmazás.

„Sebastian nagyszerű versenyző, kiemelkedő tagja a csapatunknak, és már alig várjuk, hogy jövőre is együtt dolgozhassunk vele” – húzta alá Szafnauer.

A háttérben azonban olyan folyamatok zajlanak, amelyek egy másféle forgatókönyvet vetítenek előre. Az 1997-es F1-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint elképzelhető, hogy azért várnak Vettel bejelentésével, mert az Aston Martin tulajdonosa, Lawrence Stroll, valamint Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke másban „mesterkednek”.

Villeneuve elképzelhetőnek tartja, hogy Lance Stroll 2022-re átkerül Lewis Hamilton mellé, így Valtteri Bottas az Aston Martinnál folytathatja. De a Mercedesnek George Russell lojalitását is meg kell őriznie, ezért a kanadai világbajnok szerint nem lehetetlen, hogy a fiatal brit köt majd ki a másik zöld autóban.

Ebben az esetben a 34 éves Vettel feleslegessé válhat, pedig épp most kezd formába lendülni. Egy másik ex-F1-es pilóta, Ralf Schumacher szerint sokkal valószínűbb, hogy maradhat jelenlegi helyén, míg Russell a Mercedesnél, Bottas pedig a Williamsnél (esetleg az Alfa Romeónál) kap ülést.

„A csapat remek, a hozzáállás nagyszerű, az irány megfelelő” – válaszolt Vettel tömören arra a kérdésre, hogy szívesen maradna-e jövőre is az Aston Martinnál. Otmar Szafnauer egyértelműen mellette áll, így már csak tulajdonosok elköteleződése hiányzik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!