Friss hírek

Akár nézők is lehetnek az F1-es Portugál Nagydíjon

GP ITALIA F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Ferrari crowd, Monza
A Forma-1-es Portugál Nagydíj szervezői abban bíznak, korlátozott számban nézőket is fogadhatnak majd október végén esedékes versenyükön.

A portimaói versenypálya október 23-25. között fogadja a száguldó cirkusz mezőnyét, és bár az eddigi F1-es futamokat zárt kapuk mögött rendezték, a szeptember végi Orosz Nagydíjra már mintegy 30 ezer rajongót beengednek.

Portugáliában szeptember 30-ig tiltják, hogy nézők látogassák a sporteseményeket, így van esély arra, hogy a Portugál Nagydíjon már lehetnek nézők.

A szervezők gőzerővel készülnek a versenyre: amikor látták, hogy reális esély van a futamrendezésre, azonnal felvették a kapcsolatot a Forma-1 vezetőségével.

„Amikor láttuk, hogy a kínai versenyt törlik, láttuk a lehetőséget, és felvettük a kapcsolatot a Liberty Mediával” – mondta Paulo Pinheiro, az algarve-i versenypálya főnöke a Speed Week című lapnak.

„Meg akartuk mutatni azt, hogy elérhetőek vagyunk, mert a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet Portugáliában más, mint Európa többi részén.”

A szakember azt mondja, bízik abban, hogy az egészségügyi helyzet stabil marad Portugáliában, és akár néhány nézőt is beengedhetnek a versenyre.

„Portugáliában szeptember 30-ig nem engednek nézőket sporteseményekre” – mondta.

„Jeleztük, hogy szeretnénk, ha kivételt tennének velünk a superbike-eseményre, és ha lehetne 250 rajongónk, csak hogy lássuk, hogy működik mindent. Hogyan jutnak el az emberek a székükhöz, a mellékhelyiségekbe, és hasonló dolgok. A paddockot szigorúan elbarikádoztuk.”

Pinheireo azt mondja, pontosan tisztában vannak azzal, hogy a portugál kormány dönthet úgy, hogy szeptember 30. után sem engedélyezi a nézők jelenlétét a versenyeken.

„Akkor nézők nélkül rendezünk futamot. Ezt is számításba vettük, amikor megkötöttük a szerződést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!