Alakul a botrány? Andrettiékkel közölték, soha nem jöhetnek az F1-be! - F1VILÁG.HU

Alakul a botrány? Andrettiékkel közölték, soha nem jöhetnek az F1-be!

HIRDETÉS
A Forma-1 egykori világbajnoka, Mario Andretti a minap egy interjúban arról beszélt, a Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei nemes egyszerűséggel közölte vele, soha nem fogja engedni, hogy az Andretti csapata rajthoz álljon a száguldó cirkuszban.
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 05: Greg Maffei, Liberty Media President and CEO talks to the media at the start line during the Formula 1 Las Vegas Grand Prix 2023 launch party on November 05, 2022 on the Las Vegas Strip in Las Vegas, Nevada. (Photo by Greg Doherty - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)

Mint ismert, az amerikai versenyistálló a Cadillackel szövetkezve szeretett volna megérkezni a Forma-1-be — a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jóvá is hagyta nevezését, a száguldó cirkusz vezetősége azonban végül elutasította kérelmüket. Ez ugyanakkor nem szegte kedvét Andrettiéknek, a csapat saját F1-es központot állított fel Silverstone-ban, nemrégiben például leszerződtették a királykategória korábbi technikai igazgatóját, Pat Symondst.

A csapatnál abban bíznak, 2028-ban lehetőségük lesz megérkezni a Forma-1-be, Mario Andretti azonban elárulta, nemrégiben a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali, valamint a Liberty Media első embere, Greg Maffei fogadta őt — leginkább azért, mert nemrégiben az Egyesült Államok kongresszusa őt is meghallgatta az Andretti Global nevezésének elutasítása kapcsán, sőt, vizsgálatot is indítottak az ügy kapcsán, erről pedig levélben tájékoztatták a Liberty Mediát.

„Megkértek, hogy menjek oda. És épp próbáltam magyarázni a dolgot Stefanónak, amikor Greg Maffei, Mr. Maffei félbeszakította a beszélgetést” — magyarázta az 1978-as F1-es világbajnok az NBC Newsnak. „Azt mondta, ‘Mario, azt akarom mondani neked, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy Michael soha ne csatlakozhasson a Forma-1-hez!’.”

„Nem akartam elhinni. Leforrázott a dolog… Üzletről beszélgetünk… Nem tudtam, hogy ez valami személyes dolog. Úgy voltam vele, te jó ég… Nem akartam elhinni. Mintha egy golyót repítettek volna a szívembe.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!