Friss hírek

Alakul az F1-es Holland Nagydíj

A következő hetekben Assenbe látogatnak a Forma-1 elöljárói, tovább folynak ugyanis az egyeztetések egy esetleges Holland Nagydíjról.

A verseny megrendezésével megbízott Lee van Dam a múlt hétvégi Német Nagydíjon, Hockenheimben találkozott a Liberty Media képviselőivel, ahol elmondása szerint eredményes egyeztetéseket folytattak.

„Remek találkozónk volt” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére. „Az egész nagyon pozitív volt. 2-3 héten belül Assenbe látogatnak, hogy megnézzék a pályát.”

A Formula One Management képviselői a pályát, illetve annak létesítményeit is felülvizsgálják – Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója korábban már járt Assenben, és áldását adta a versenyrendezésre.

A szakember szerint csak néhány kisebb változtatásra lenne szükség ahhoz, hogy F1-es futamot tudjanak rendezni rajta.

„Whiting az FIA képviselőjeként látogatott el a TT Pályára, most pedig a FOM érkezik, hogy lássák, Assen alkalmas lehet-e a Forma-1 számára” – mondta Lee van Dam.

„Hamarosan elküldik technikai szakembereiket, akik egészében nézik majd a létesítményt: a pályát, illetve az épületeket is.”

A MotoGP Holland Nagydíján egyébként a FOM képviselői idén meglepetésszerűen megjelentek már, van Dam pedig azt mondja, elégedettek voltak a pályával.

„Nagyon pozitívak voltak a pályával kapcsolatban.”

A Holland Nagydíj Alapítvány reményei szerint az első F1-es versenyt már 2020-ban, vagy 2021-ben megtarthatják Assenben.

Holland Nagydíjat utoljára 1985-ben rendeztek Zandvoortban: a versenyt Niki Lauda nyerte Alain Prost és Ayrton Senna előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!