Alapos oka van annak, hogy az Audi csendben invesztál a Sauberbe - F1VILÁG.HU

Alapos oka van annak, hogy az Audi csendben invesztál a Sauberbe

Bár egyes híresztelések szerint el sem fog jutni a rajtrácsig, a Sauber vezetője állítja, az Audi elkötelezetten építgeti a Forma-1-es csapatát.

A német márka még tavaly jelentette be, hogy a Saubert felvásárolva 2026-ban gyári csapatként áll rajthoz a Forma-1-ben, ám azóta kevés hír érkezett az háttérben zajló folyamatokról. Ez az utóbbi időszakban pletykáknak adott teret, egyesek ugyanis azt is megkérdőjelezték, hogy az Audi komolyan gondolja-e szándékát. Erre reagálva a Sauber csapatvezetője, Alessandro Alunni Bravi leszögezte: a márka egyáltalán nem gondolta meg magát, a hírcsendnek pedig logikus magyarázata van.

„Az Audi komolyan elköteleződött a Forma-1 iránt, és a Sauberrel karöltve ez a döntése nemcsak az Audi elnökségi körétől, hanem annak tanácsadóitól, valamint a Volkswagen felügyelő bizottságától is ered. Ez egy csoportos döntés volt, az elkötelezettség pedig változatlan.”

„A kommunikáció hiányára egyszerű a magyarázat. Jelenleg Alfa Romeo néven versenyzünk, így az év végéig bizonyos szinten meg van kötve a kezünk azt illetően, hogy mit hozunk nyilvánosságra a csapatunkról, a jövőnkről, az Audi érkezéséről. Teljes mértékben szem előtt tartjuk az Alfa Romeo érdekeit. Csak olyan jellegű bejelentéseket hozunk, amelyek szorosan kapcsolódnak a versenyzéshez és a világbajnoksághoz. Az elköteleződés azonban változatlan.”

Ettől függetlenül Bravi elárult néhány részletet arról, jelenleg milyen folyamatok zajlanak a csapaton belül.

„Keményen dolgozunk azon, hogy kialakítsuk a csapaton belüli struktúrát. A létszámbővítésre nagy hangsúlyt fektetünk. James Key [technikai igazgató] érkezése is ide tartozik, de heti szinten vannak lefoglalt időpontjaink” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!