Friss hírek

Alaposan átalakult a jövő évi versenynaptár

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán nyilvánosságra hozta a 2016-os Forma-1-es versenynaptár legújabb, módosított változatát.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán nyilvánosságra hozta a 2016-os Forma-1-es versenynaptár legújabb, módosított változatát.

A szezon az eredeti tervek szerint csak április 3-án rajtolt volt Melbourne-ben, az ausztráliai évadnyitó azonban végül március 20-ára hozták előre.

Mindezt annak érdekében tették, hogy csökkentsék a csapatokra nehezedő nyomást, hiszen a következő szezon a maga 21 versenyével így is elég megterhelő lesz a mezőny számára.

A kalendárium előző verziójához képest hét nagydíj időpontja változott: a kínai futam helyet cserélt a bahreinivel, mely két héttel követi majd a szezonnyitót.

Összesen hatszor fordul majd elő, hogy két futamot rendeznek gyors egymásutánban (Kanada/Baku, Ausztria/Nagy-Britannia, Magyarország/Németország, Belgium/Olaszország, Malajzia/Japán, Mexikó/Brazília), a Magyar Nagydíjat pedig augusztusról július 24-re hozták előre, hogy a csapatok rendelkezésére álljon egy háromhetes nyári pihenő augusztusban.

Azerbajdzsán első F1-es futamát július 17. helyett június 19-én tartják, ami azt jelenti, hogy a Le Mans-i 24 órással egy időben rendezik meg.

Az FIA mindazonáltal mindenkit megnyugtatott, a verseny rajtja nem ütközik majd a legendás versenyével.

A 2016-os versenynaptár-tervezet:

Március 20. – Ausztrália
Április 3. – Bahrein
Április 17. – Kína
Május 1. – Oroszország
Május 15. – Spanyolország
Május 29. – Monaco
Június 12. – Kanada
Június 19. – Európa (Baku)
Július 3. – Ausztria
Július 10. – Nagy-Britannia
Július 24. – Magyarország
Július 31. – Németország
Augusztus 28. – Belgium
Szeptember 4. – Olaszország
Szeptember 18. – Szingapúr
Október 2. – Malajzia
Október 9. – Japán
Október 23. – USA
November 6. – Mexikó
November 13. – Brazília
November 27. – Abu Dhabi

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!