Friss hírek

Albon: A lágy gumikon kell még dolgoznunk

A lágy keverékű gumikon kell még dolgoznia a Red Bull Forma-1-es csapatának Abu Dhabiban, Alexander Albon szerint azonban összességében elégedettek lehetnek a nyitónap alakulásával.

Az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén még Max Verstappen volt a leggyorsabb, a második tréningen viszont már a Mercedesek diktálták a tempót: Valtteri Bottas végzett az élen, megelőzve Lewis Hamiltont, Verstappent, valamint a 4. helyen záró Alex Albont.

Albon hátránya közel 1 másodperc volt Bottashoz képest, a fiatal pilóta viszont úgy érzi, sikerült jól dolgozniuk pénteken, bár természetesen bőven lesz még tennivaló.

„Elég sztenderd edzésnap volt a mai, a szokásos dolgokon dolgoztunk, illetve a gumikon, hogy eltaláljuk a megfelelő működési tartományukat” – mondta a fiatal versenyző.

„De meglehetősen elégedett vagyok, összességében jó nap volt. Még meg kell néznünk a lágy gumikat, hogy hogyan is tudnánk jobban működtetni őket – hogy megfelelő tartományba jussunk velük, és benne is maradjunk ebben a tartományban. De a közepes keverék rendben volt.”

Albon azt mondja, még nehéz megmondani, mennyire vannak lemaradva a Mercedesektől.

„Ezek még csak edzések, szóval nem vagyok biztos abban, hogy áll a Mercedes a mai etapokat nézve, de mi magunkra fogunk összpontosítani, mindent részletesen megvizsgálunk ma este, még a szombati időmérő előtt – és aztán majd meglátjuk, hogy állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!