Albon: A lágy gumikon kell még dolgoznunk - F1VILÁG.HU

Albon: A lágy gumikon kell még dolgoznunk

HIRDETÉS
A lágy keverékű gumikon kell még dolgoznia a Red Bull Forma-1-es csapatának Abu Dhabiban, Alexander Albon szerint azonban összességében elégedettek lehetnek a nyitónap alakulásával.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 during practice ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzésén még Max Verstappen volt a leggyorsabb, a második tréningen viszont már a Mercedesek diktálták a tempót: Valtteri Bottas végzett az élen, megelőzve Lewis Hamiltont, Verstappent, valamint a 4. helyen záró Alex Albont.

Albon hátránya közel 1 másodperc volt Bottashoz képest, a fiatal pilóta viszont úgy érzi, sikerült jól dolgozniuk pénteken, bár természetesen bőven lesz még tennivaló.

„Elég sztenderd edzésnap volt a mai, a szokásos dolgokon dolgoztunk, illetve a gumikon, hogy eltaláljuk a megfelelő működési tartományukat” – mondta a fiatal versenyző.

„De meglehetősen elégedett vagyok, összességében jó nap volt. Még meg kell néznünk a lágy gumikat, hogy hogyan is tudnánk jobban működtetni őket – hogy megfelelő tartományba jussunk velük, és benne is maradjunk ebben a tartományban. De a közepes keverék rendben volt.”

Albon azt mondja, még nehéz megmondani, mennyire vannak lemaradva a Mercedesektől.

„Ezek még csak edzések, szóval nem vagyok biztos abban, hogy áll a Mercedes a mai etapokat nézve, de mi magunkra fogunk összpontosítani, mindent részletesen megvizsgálunk ma este, még a szombati időmérő előtt – és aztán majd meglátjuk, hogy állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!