Albon: A tempó nem volt rossz, csak az előzés nem ment... - F1VILÁG.HU

Albon: A tempó nem volt rossz, csak az előzés nem ment…

HIRDETÉS
Miközben csapattársa, Max Verstappen ismét dobogóra állhatott, a Red Bull thai versenyzője, Alex Albon sokat küszködött a Forma-1-es Portugál Nagydíjon. Végül pont nélkül zárt Portimaóban.
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 25: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 makes a pitstop during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 25, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Albon már az időmérő edzésen sem remekelt csapattársához képest, ám legalább a 6. helyet megszerezte, így joggal bízott abban, hogy pontszerzéssel zárhatja a portugáliai versenyhétvégét.

A rajtnál viszont rengeteget veszített, és végül egy alternatív stratégiával sem tudta beverekedni magát a top 10-be: a 12. helyen intette le a kockás zászló.

„A rajtnál főleg a gumihőmérséklettel küszködtem – hogy őszinte legyek, mindkét autónk esetében ez volt a helyzet. Csak a középmezőnyben egy kicsit hektikusabb a dolog” – mondta a leintés után a fiatal pilóta.

„Elég sok blokkolóra fékezés volt, hogy elkerüljek néhány ütközést a startnál – szóval egy kicsit kusza volt az egész.”

„Onnantól kezdve pedig, amint a gumik üzemi hőmérsékletre hevültek, az autó nem volt túl rossz. Próbálkoztam az előzéssel, de épp a legrosszabb helyen, az utolsó, 14-es kanyarban küszködtünk leginkább. És mivel az 1-es kanyarban kínálkozik a legjobb előzési lehetőség, elég nehéz volt a helyzet.”

Albon azt mondja, alapvetően a Red Bull tempójával nem volt nagy gond, ám nem tudta kihasználni ezt az előzésekhez.

„Az autó egyébként egészen jó volt, de nem tudtam tiszta pályán autózni, az egész verseny során forgalomban voltam. Szóval frusztráló…”

„Az eredményt látva az egykiállásos stratégia jobb lett volna, mint a kétkiállásos, amivel megpróbálkoztunk, de megpróbáltunk valamit, ami végül nem jött be.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!