Friss hírek

Albon a visszatéréséről: “Kiérdemeltem a helyem”

Egy év kihagyás után 2022-ben tért vissza a Forma-1 mezőnyébe Alex Albon, aki a Williams csapatánál rögtön vezérpilótává lépett elő. Úgy érzi, szuper szezon van mögötte.

Egy nehéz időszak után idén ismét önmagára talált Alexander Albon. A brit-thai pilóta élete első, 2019-es Forma-1-es szezonja során a Toro Rossóból rögtön az élmenő Red Bullba ült át, ám a lábát nem sikerült megvetnie Max Verstappen mellett, így a csapat rövidesen kispadra ültette őt. A 2021-es idényt a Red Bull fejlesztőpilótájaként teljesítette, mielőtt a csapatának sikerült beajánlania őt a Williamshez Nicholas Latifi mellé. Bár a visszatérése első évében csak négy pontot szerzett új csapatának, Albon elégedetten tekintett vissza a szezonra.

“Szerintem ez egy nagyon pozitív idény volt. Elsősorban a visszatérésről szólt, és arról, hogy bizonyítsak. Egy év kimaradt, ami nem mindig könnyű, de személy szerint úgy érzem, jó munkát végeztem. Hosszú távú szerződést kaptam, és úgy érzem, kiérdemeltem a helyem.”

Hirdetés
 

A Forma-1 épp az idei szezonra halasztotta az új technikai szabályok bevezetését, amit Albon örömmel fogadott. Érzése szerint a jelentősen átalakított autók miatt kisebb hátrányt kellett ledolgoznia a riválisaihoz képest.

“Kedvező volt számomra, szerintem bizonyos értelemben mindenki nulláról indult. Így is sokat kellett pótolnom, de kevesebbet. Az első néhány versenyem a ritmus felvételéről szólt. Ráhangolódni az autóra, precízzé válni időbe telik. Viszont rögtön az első hétvégén, Bahreinben bejutottam a Q2-be, ami nagyon jó érzés volt, mivel nem voltunk rögtön versenyképesek. Lendületesen kezdődött a szezonom, rögtön rátaláltam a szükséges önbizalomra.”

Albon egy érdekes összehasonlításba is belement a Red Bull és a Williams kapcsán. Úgy érzi, utóbbi csapat autóját magabiztosabban vezeti, bár ehhez az idő közben megszerzett tapasztalatokra is szüksége volt.

“Nem mondom, hogy a Williams autóját könnyebb vezetni, de megszokni könnyebb volt, mint a Red Bullt, és ezekhez a gépekhez magabiztosságra van szükség. Nagyon szűk tartományban működnek jól, és egy átlagos autóhoz képest sokkal nehezebb a határon menni velük. Neked kell irányítanod, nem irányíthat téged” – fogalmazott Albon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!