Albon: A Williams autója teljesen átalakult 2023-ra - F1VILÁG.HU

Albon: A Williams autója teljesen átalakult 2023-ra

HIRDETÉS
Szinte teljesen megújul a Williams Forma-1-es versenyautója a 2023-as évadra – ezt mondja az istálló már rutinosnak számító pilótája, Alex Albon.
Alex Albon (THA), Williams FW45
Monday 6th February 2023, Williams Racing Headquarters, Grove, England.

A patinás brit istálló hétfőn tartotta autóbemutatóját, az eseményen azonban az FW45-ösről még nem rántották le a leplet, csupán annak fényezését mutatták meg a nagyérdeműnek. Alexander Albon második szezonját tölti idén a Williamsnél, mely csapat tavaly az utolsó helyen zárta a konstruktőrök versenyét. A 26 esztendős versenyző az új autóval kapcsolatban azt mondta, az óriási változást – és remélhetőleg előrelépést – jelent a tavalyi modellhez képest.

„Az FW45-ös igazán érdekes. Sok időt töltöttem el a srácokkal a gyárban a tél folyamán, voltam párszor a szélcsatornában is, hogy lássam, milyen” – nyilatkozta Albon. „Nagy előrelépésnek mondható, az autó majdhogynem teljesen más, talán csak néhány dolog változatlan, mint például a kormány – de minden egyéb változott. Gyorsabbnak is tűnik, izgatott vagyok! Sok időnk volt a télen, és azokra a területekre kellett fókuszálnunk, melyeken küszködtünk, és úgy érzem, az FW45-össel meg is tettük ezt, szóval remélhetőleg előrébb mozdulunk.”

Az új szezonra nem változnak jelentősen a Forma-1 technikai szabályai, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) viszont a „delfinezés” jelenségének visszaszorítása érdekében változtatott a padlóélek magasságára vonatkozó regulákon. Albon szerint ez nem lesz komoly hatással az autók teljesítményére.

„A 2023-as év technikai szabályváltozásai nem számítanak annyira” – mondta a brit-thai pilóta. „Ez itt a Forma-1, a csapatok nagyon jól tudnak alkalmazkodni az efféle helyzetekhez. Szóval nem fogunk időt veszíteni az új szabályok miatt, meggyőződésem, hogy az autók gyorsabbak lesznek.”

Miután Nicholas Latifitől megvált a Williams, Albon idén új csapattársat kap majd az újonc Logan Sargeant személyében.

„Közösek a céljaink, segítenünk kell ezt a csapatot, össze kell dolgoznunk, nyitottan kell kommunikálnunk, hogy előrébb jussunk” – mondta Albon.

A 2023. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat március 5-én rajtol Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!